Announcement

Collapse
No announcement yet.

Varför vill ni ha svar från en psykolog?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Varför vill ni ha svar från en psykolog?

  När ni vänder er till en psykolog här så är det förutsägbara att psykologen vänder allt emot er för att självmord anses fel,
  och ställer en massa motfrågor.Ni har dock inget att förvänta er,,, ett godtagbart självmord finns inte för en psykolog.

  Psykologen kommer att ifrågasätta era känslor varför ni känner si och så enbart för att lyfta fram fördelarna.

  Är det här verkligen ert syfte att bli bemött av ett ensidigt resonemang som diskvalificerar era självmordstankar?

 • #2
  Den som verkligen har bestämt sig kommer troligen inte att gå till en psykolog. Om inte gör det för att få prata av sig. Men det är ju knappast troligt att en psykolog skulle bekräfta klientens önskan i det fallet.

  Det finns säkerligen flera skäl till att en psykolog bara diskuterar fördelarna med att inte ta sitt liv. Det första är formellt, en psykolog som bekräftat sin klients argument att ta sitt liv skulle, om det uppdagades, bli av med sin legitimation och kanske även rättsligt bli dömd för detta.

  Det är givetvis var och ens eget beslut om vill avsluta sitt liv eller inte. Men det är inget konstigt att psykologen försöker att få en bild av om den som vill avsluta sitt liv verkligen uttömt alla möjligheter eller inte. Och vill se möjligheter. Även om du inte upplever det så, vill hjälpa. Konstigt vore det annars.

  En psykolog har också mött många som vill eller försökt ta sitt liv. Och vet att vissa idag har ett liv de själva upplever som meningsfyllt. Att saker kan förändras även om när mitt uppe i det känner att det inte finns en utväg.

  Det är också så att speciellt när ung så upplevs ett år som en evighet. En känsla av att som livet är där är då kommer att vara hela livet ut om inte avslutar. Att har inga bilder av en framtid där varken omgivning eller en själv kommer att förändras. Givetvis finns inga garantier att det kommer att ske förändring till det bättre men det är definitivt inte heller en omöjlighet.

  Sedan kan inte psykologen bortse från möjligheten, baserad på att ändå vill prata med psykologen, att trots sin bestämda bild att självmord är enda utvägen så handlar det om ett rop på hjälp. Som klienten kanske själv inte är medveten om.

  Men i slutändan är beslutet ditt oavsett vad psykologen säger. Själv ser jag inte livet som "heligt". Känner bara en sorg över att vissa behöver uppleva livet så olidligt att de känner att de vill hoppa av. Och en sorg att över att vissa kanske gav upp för tidigt.

  Jag är ingen expert, bara några tankar.

  Comment

  Working...
  X