Announcement

Collapse
No announcement yet.

Forumet skall förnyas

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Forumet skall förnyas

  Det är lätt att ge idéer när man inte kan svara på det så jag startar en tråd om det.

  Vad vill vi se i den "nya" terapisnack?

  Jag skulle nog vilja se ett uppdaterat system för huruvida det här med diamantmedlem och sådant så man förstår det.

  Jag skulle även vilja se något som var påpekat av någon annan det här med bilderna. Tex att Admin har en jätte bild på en skyskrapa men ofta bara skriver några rader.

  Något som också brukar underlätta för mig är om man inte använder hela vägen ut till sidorna... att man lämnar lite plats ute på sidorna som är blanka. Det skapar ett mer dynamiskt och inbjudande utseende enligt mig.

  Den övre delen på sidan är även lite luddig. Det här som rullar till vänster. en karta i mitten. De blanka sidorna på som jag nämner ovan på sidorna är ypperliga annonsplatser.

  Sedan tror jag att kattegoriindelningen skulle kunna ske smidigare. Nu är det väldigt väldigt många indelningar. Jag vet att det finns så många indelningar som man behöver hjälp med men det är så många som ändå skriver fel att det blir jobbigt att hålla reda på det.

  Finns det några planer på att skapa en arbetsgrupp som ska jobba med det här eller hur ligger arbetet just nu?

  Jag är inte bitter eller något sådant. Jag bara kommer med idéer och tankar som jag har när det gäller forum och hemsidor.

  Kram kram

 • #2
  jag tycker det brukar vara ganska uppenbart varför folk blir avstängda. har man frågor i det enskilda fallet kan man ju höra av sig till admin, men att behöva motivera varenda avstängning är onödigt arbete anser jag.

  chatten behövs göras om, så att den blir mer användarvänlig.

  Comment


  • #3
   Jag ger mig.


   *Gäääääsp*

   Comment


   • #4
    - Ta bort ratingsystemet som på något vis är vilseledande tycker jag, det uppfattas som om de personerna har någon slags expertkompetens vilket de många gånger inte har. Vilket i sin tur kan göra att folk tror att det som de skriver på något sätt är 100% sanningar eller så.

    - Ta bort "diamantmedlem" osv systemet som inte fyller någon funktion

    - Varna medlemmar innan banning så att folk har någon som helst chans att förstå vad som gick fel. Annars har ju banningen inget syfte över huvud taget eftersom bannade medlemmar registrerar sig igen och gör om samma saker pga av att de aldrig fick någon förklaring.
    Sätt även upp tydligare regler för vad som är tillåtet i forumet då människor oftast inte är tankeläsare.
    Skulle även önska viss förståelse för att det är ett forum som riktar sig till även "patienter"... vilket gör att människor som mår dåligt och kanske inte är så balanserade skriver här. Det går liksom inte ihop, tolererar man "ingenting" i ett forum tycker jag man får döpa om det till exempelvis till
    Sveriges forum för terapeuter, och patienter som vet exakt hur man uttrycker sig som en terapeut. Eller liknande.

    - Chatten är en jättebra idé och har nog potential att bli en RIKTIGT stor chat skulle jag tro. Skulle vara jättekul om man gjorde om den till en mer vanlig chat som är enklare att använda!

    vänliga hälsningar.

    Comment


    • #5
     Vi kommer gå igenom alla önskemål som ni tar upp här.

     Comment


     • #6
      Lägg forumet bakom en inloggningsprocedur så att endast registrerade medlemmar kan se vad som skrivs här!

      På så vis blir det, förhoppningsvis, enklare att hålla ordning och förhindra missbruk.

      Admin wrote:Vi kommer gå igenom alla önskemål som ni tar upp här.

      Comment


      • #7
       Har en synpunkt till och det är att rensa mer bland trådarna, ta bort trådar som inte fyller ngn funktion eller som är kopior/repetitioner av andra trådar.
       Alltså, ha tex. att det inte ska finnas 100 nästan exakt lika dana trådar om mer eller mindre samma ämne. Och flytta eller ta bort trådar som ligger fel.

       Sen om jag gjorde forumet så skulle jag nog begränsa antalet trådar och ämnen som inte rör terapisnack, typ trådar i stil med "Vad lyssnar du på för musik" eller "vad har du gjort idag" eller så...
       Såna ämnen är ju trevliga men det kan man ta i privatmail eller i chatten om den utvecklas...?
       Blir förvirrande med alla ämnen som spretar åt olika håll....

       När man ska skriva någonting, eller läsa någonting, så tar det ofta sjukt lång tid att hitta var man ska göra det någonstans. Slutar lätt med att man struntar i det eller så skriver man under fel kategori och det blir ännu mera rörigt.


       Men de är väl ett såpass stort forum nu så att det nästan skulle behövas nån anställd som gjorde det...

       Comment


       • #8
        _xx_ wrote:Har en synpunkt till och det är att rensa mer bland trådarna, ta bort trådar som inte fyller ngn funktion eller som är kopior/repetitioner av andra trådar.
        Alltså, ha tex. att det inte ska finnas 100 nästan exakt lika dana trådar om mer eller mindre samma ämne. Och flytta eller ta bort trådar som ligger fel.

        Sen om jag gjorde forumet så skulle jag nog begränsa antalet trådar och ämnen som inte rör terapisnack, typ trådar i stil med "Vad lyssnar du på för musik" eller "vad har du gjort idag" eller så...
        Såna ämnen är ju trevliga men det kan man ta i privatmail eller i chatten om den utvecklas...?
        Blir förvirrande med alla ämnen som spretar åt olika håll....

        När man ska skriva någonting, eller läsa någonting, så tar det ofta sjukt lång tid att hitta var man ska göra det någonstans. Slutar lätt med att man struntar i det eller så skriver man under fel kategori och det blir ännu mera rörigt.


        Håller med allting som _xx_ skrivit. Låter som smarta lösningar <img src=" title="Smile" />

        Comment


        • #9
         Försiktigt vill jag tillägga att det är svårt att vara personlig eftersom ens tråd kan hamna på internet.Skulle önska någon slags "vägg" så att trådarna finns här men inte utanför förumet.Detta eftersom jag fick skärmselhicka igår när jag såg att en medlem blivit igenkänd trots nick.O en del har ju varit med om lite speciella erfarenheter som det då blir lätt att känna igen,för dem som inte ska veta att vi skriver här,om man blir tydlig.

         Comment


         • #10
          Det låter inte bra alls.Ibland är omskrivningarna inte lätta att göra. Jag känner till åtminstone ett eller två annat forum där man faktiskt kan hålla trådarna utanför sökmotorerna.....................och med mindre personliga inlägg

          Comment


          • #11
           Förlorar inte forumet en del av sin funktion då? Och om man absolut inte vill bli "upptäckt" varför inte välja ett namn som inte kan knytas till en och som P.Virtma skriver man kan ju skriva om en del har skrivit mycket om min familj här och det går inte att utläsa att det är min familj det handlar om då jag valt ett namn som inte kan knytas till mej.
           Om du nu heter kristinaa i verkligheten så är det ju inte svårt att lägga ihop ett plus ett.
           Sen är det så med nätet det du skriver det finns kvar finns ingen ånger knapp.

           Comment


           • #12
            Nej det är ett nick men det är innehållet som kan vara igenkännbart inte nicket

            Comment


            • #13
             Jag vill bara påpekat att jag inte lider av nån slags storhetsvansinne......Det handlar inte om att jag skulle vara viktigare än alla andra utan om att det finns sjuka människor Det låter på näst sista inlägget innan detta,som att jag skulle vara ............sjuk det är jag inte.
             Men jag vet dom som är det och har varit utsatt för en psykopat,därför reagerar jag

             Då vill jag också ställa frågan om personer som har varit utsatta inte ska ha någonstans där de kan uttrycka sej.

             Comment


             • #14
              Tur att man kanske kan stötta andra då för det kan man göra.

              Comment


              • #15
               kristinaa wrote:Då vill jag också ställa frågan om personer som har varit utsatta inte ska ha någonstans där de kan uttrycka sej.

               Det är klart att dom ska ha men har du tänkt på att ett forum där du inte kan se vad folk har skrivit om du inte är medlem kommer:

               *dels göra det svårare för folk som behöver hjälp att hitta hit

               *göra att mindre folk faktiskt blir medlemmar då dom inte kan läsa inlägg och bilda sig en uppfattning om vad det här är för ställe och huruvida det är något för dom. Inte många orkar bli medlemmar bara för att se vad som skrivs utan då vänder man i "dörren" och det är lättare hänt att man bedömmer stället som oseriöst då det är stängt och "hemligt"

               *dessutom är ju syftet med denna sida att hjälpa männniskor och då är det inte bara personerna som skapat denna sida som kan göra det utan även vanliga medlemmar och om det då inte går att se vad folk skrivit så motverkar man ju det syftet. Folk som kommer hit googlar kanske på "depression" hittar hit och läser just ditt inlägg och inser att dom kan faktiskt hjälpa dig och skriver ett inlägg.

               Dessutom så bör du som skriver tänka på att denna sida inte är istället för terapi utan komplement till terapi eller hjälp dit. Jag skriver te.x här för att få råd av andra och då även andra vanliga människor med samma problematik elller erfarenhet av den och då vill jag ju faktiskt att folk ska kunna läsa mina inlägg utan att dom är medlemmar så att fler hittar det och kan ge mig råd. Ju mer råd desto bättre för det är ju faktiskt därför jag är här.

               Dessutom om du är väldigt orolig så spara det mest privata som du inte kan säga utan att nån vet vem du är till din privata terapi om du är orolig. Du kan vara privat men samtidigt så anonym som du önskar här på forumet. Sin stad behöver man ju sällan lämna ut öppet för att kunna "utttrycka" sig helt fritt här. Namn, platser likaså. eller så lämnar du ut ett namn och en plats men inte ditt riktiga namn eller plats. Inget av det kommer inverka på dina råd så vill du vara säker -dra till med en helt annan stad eller namn!

               Comment

               Working...
               X