Announcement

Collapse
No announcement yet.

ångest mat

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • mandan
  started a topic ångest mat

  ångest mat

  nu är jag så trött på dethär!

  Är inte spec tjock egentligen men tror att jag är det pendlar mellan 53- 56 kg upp och ner hela tiden. (170 lång)

  Men saken hör till den att jag nästan alltid har perioder när jag hetsäter. Ex var så sugen på keso...nyss ätit ett helt stort kesopaket + jordgubbar och lite nötter, (är egentligen fortfarande hungrig)

  fick därför panik nu och tänker hoppa över middagen. Såhär är det alltid blir sugen hetsäter får hemsk ångest!

  Var egentligen bortbjuden på middag men ställde in nu eftersom jag klämt i mig ett helt paket keso. Vad fan ska jag göra håller alltid på såhär blir så trött på mig själv.


  Sedan tror jag alltid att min omgivning tycker att jag är fet och ful och tjock har hela tiden massa konstiga tankar, snälla tips någon? • replied

  En gång i 3 dagar var jag ganska nöjd, hittade fortfarande fel dock för jag tyckte rumpan och benen var för små och det var när jag var i tävlingsform hade 5 % fett på kroppen. Jag vet att det inte är möjligt att se ut så alltid för då skulle jag förmodligen dö eftersom för att se ut så så hade jag tömt och fyllt kroppen och laborerat med salter och vätska. Med andra ord så är så jag vill se ut inte möjligt vilket gör att jag aldrig kommer bli nöjd heller. Vill bara att du tänka till innan du går på nya dieter, träningsprogram eller gör nya operationer för du kommer aldrig bli nöjd och du kommer bara tillfälligt kanske bli gladare men det släpper sedan och du mår lika dåligt igen. Ångrar jag att jag opererade brösten, nej det gör jag inte men det gjorde mig inte lyckligare.


  Leave a comment:


 • replied

  mandan:

  När det gäller mig och min flickvän så äter vi redan mkt fett och har så gjort länge. Om man tittar enbart på Bregottkonsumtionen så går ett 600g-paket åt på 2 dagar åt oss, och sedan tillkommer grädde, smör och fullfetmjölk (vi äter ganska exakt lika många kalorier var). Ändå har vi båda ett lägre BMI än du. LCHF är en viktnormaliserande kost, dvs man går ned om man väger för mkt och upp om man väger för lite. Problemet är att vi inte äter LCHF och bra kost bara för att vi äter mkt fett. Men fett är inte belastande i sig på kroppen likt ditt onormalt höga proteinintag. Inte ens professionella body builders brukar ligga på 5g/kroppskilo under träningsperioderna.


  Och precis som 6thson skriver så hjälper inte fett att bygga muskler på ett direkt sätt, men om du får för lite av det så störs stora delar av det endokrina systemet (en rad hormoner, med andra ord). Fett är också livsviktigt byggmateriel för kroppens alla celler. Kroppen kan i brist på fett i kosten omvandla kolhydrater till det fett som behövs, men det är svårare att bilda det fett man behöver om man nästan bara äter protein. Förutom att hormoner som östrogen, TSH, och en rad andra hormoner plus signalsubstanser som t ex dopamin, kan rubbas av fettbrist, så kan man åldras snabbare i kroppen, inklusive huden.

  Få bör äta nära noll kolhydrater, och hur mkt man bör äta beror på den fysiska aktiviteten. Min bedömning utifrån den träning du beskrev ger mig uppskattningen ca 50g/dag, men tränar du hårdare så kan man med fördel öka kolhydratintaget, och även om man behöver gå upp i vikt, vilket du precis som vi två behöver, och jag kan särskilt rekommendera att äta ägg varje dag för att få ordning på hormonerna så mensen kommer tillbaks. Ägg har hjälpt min sambo att få tillbaks mensen efter 13 månaders uppehåll, samt även ägglossning. Detta trots ett betydligt lägre BMI. Men ingen av oss har anorexia, så vi vill båda gå upp till normal vikt. Med en rationell syn på utseende så vet vi att det är till vår fördel (även om vi inte är så utseendefixerade).


  Men egentligen bör jag inte primärt predika om kost, för du behöver ju först få en insikt i att du har en tvångsmässig ätstörning och lite BDD, för du vet EGENTLIGEN att du inte väger för mycket, och du vet EGENTLIGEN att dina bröst är bra som de är. Däremot vete´sjutton om det går in hos ngn tjej/kvinna öht, att det bara är en minoritet av killar/män som gillar stora bröst, för det där att stora pattar är snyggast är en myt som tjejer/kvinnor lyckats skapa själva.


  Leave a comment:


 • replied

  Håller med styggavargen att du har problem med din självkänsla och ingen diet eller träning kommer hjälpa. Du kommer aldrig bli nöjd ändå. Känner igen mig i hur du äter och du äter en extrem diet och alldeles för lite vilket leder till hetsätning. När man redan väger så lite som du gör så har du inga större muskler att deffa fram och det säger jag inte för att vara taskig utan för att jag varit i samma tankar och det enda man blir är smalare och tappar ännu mer muskler. Har opererat brösten 3 gånger och tror du man någonsin blir nöjd. Nix! Du kommer aldrig bli nöjd med något vad du än gör förrän du får en bättre självkänsla. Fråga mig, jag vet! Har jag jobbat med självkänslan som jag bör, nej så jag ska inte säga att gör så här för jag vet hur man ska göra men jag är kass på att gå till handling. Din pojkvän låter som en riktig idiot och gör det bara värre men det är som sagt lätt att ge goda råd till andra men jag vet att det är svårt att göra saker själv så visst kan jag säga till dig dumpa honom men samtidigt vet jag att det är inte så lätt att göra alltid. Jag har ätit alla dieter som går och tränat och opererat mig men jag hatar mitt utseende lika mycket fortfarande och har lika stora ätstörningsproblem.


  Leave a comment:


 • replied

  @mandan

  Du skriver om... hetsätning.. skriver ordet tjock om dig själv! fast du ligger på 55kg och 170cm, dåligt samvete och för detta hoppar över en måltid.. Uteblir från social samvaro för att du ätit Keso... Ingen mens på ett år..

  Du vill bygga om din kropp som du inte fått på naturlig väg... För antagligen du inte kan acceptera vem du är...


  Din pojkvän är antagligen sjukt trött på ditt beteende och jidder och tjatter om mat och vikt vägning att han bränt ut sin stöttepelare och säger princip i luften vad som helst.. För han vet att du inte ger upp din obsession..


  Bättre blir det väl när en grupp med kost fanatiker ska samlas och ge varandra råd...


  Som att ett bensinbolag ska leverera vätska till brandkåren som ska släcka eld...


  Nä mandan, inte för jag vet.. men kan anta att det är inget fel på din kropp.. problemet sitter i huvudet och kallas psyke...


  Du kan ta 110% fettvävnad i låren och stoppa i pattarna, fixa magmusklerna och rätta till rumpan till vad du vill.. När du är klar med detta så skulle du bara leta ytterligare problem och fel på din kropp... Sen då.. flytta fettvävnad från vaderna till läpparna och mer skit i håret... kanske bleka anushålet så det ser ut som en porrstjärna och operera musen... O allt detta använder du mat till att belöna och framförallt bestraffa dig själv i ett hysteriskt tempo...


  Det finns proffs hjälp för allt detta.. så du kan acceptera den du är.. Här kommer jag och det som finns inom mig och utanpå mig är som det är... Men jävligt stolt över detta och omvärlden får ta dig som du är.. eller så kan omvärlden hoppa och skita med randiga ben...


  I allt med diet och träning finns också... LAGOM och rimligt.. samt sjuklig obsession!!!


  Är ingen expert o sånt bla bla bla... Men det är vad jag tycker och tänker...


  Leave a comment:


 • replied

  Dock vill jag mer än gärna forma om min kropp mera ex mer fastare rumpa och mer definierade magmuskler.


  Det är svårt att försöka hjälpa åt person som inte vet vad man vill göra.

  Fett stimulerar inte proteinsyntesen, men fett i kosten krävs både för att leva, ha hälsan och för att bygga muskler. För lite fett i kosten innebär negativ påverkan på anabola hormoner, vilket i sin tur påverkar muskeltillväxten menligt.

  Om du vill öka din muskelmassa och gå upp i vikt så fort som möjligt bör du också tänka på att inte lägga eventuella konditionspass samma dag som styrketräningen, detta då konditionsträningen negerar den muskelbyggande effekten av styrketräningen.


  Jag ser att du ville har muskler så alternativet är att bygga upp det dvs. bulkar. Därefter i kortperioden går du ner i vikt, Deff.


  Leave a comment:


 • replied

  Angående kost och vikt finns det många olika rön för hur man ska äta och inte.

  Vad gäller mer fett i maten anser jag är mer nödvändigt för dig och din flickvän eftersom hon ska gå upp i vikt. och jag själv är jag inte så säker på att jag ska gå ner så mkt mer i vikt, då mitt bmi för tillfället ligger på 18,7 och min mens har försvunnit sedan ett år tillbaka.Dock vill jag inte gå upp i vikt heller.

  Dock vill jag mer än gärna forma om min kropp mera ex mer fastare rumpa och mer definierade magmuskler.


  Det jag tycker är jobbigt är mitt ätbeteende och kontrollbeteende vilket hör i hop med min kroppsbild.


  Leave a comment:


 • replied

  förmodligen vet man inte varför det är svårt att hålla sin motivation. Går upp eller ner i vikt. Emellanåt är det omöjligt att göra båda samtidigt, kroppen kommer slita ifall man tränar hårtintensiv. Högintensiv konditionsträning varannan dag kan räcka för normal träning.


  Vid högintensivträning så förbränns mer glykogen i kroppen än vid lågintensivträning. Därför extra viktigt att du fyller på med kolhydrater efter att du tränat så inte musklerna bryts ner för mycket. Särskilt viktigt efter en längre träning.


  Leave a comment:


 • replied

  Jag skulle börja med att kapa bort 150 g protein rakt av och ersätta det med 75 g fett från smör och grädde. (Vill du att havregrynsgröten ska bli god kan du med fördel lägga i en del av smöret (2-3 msk) och grädden (en "skvätt") här, ta ungefär dubbla mängden salt som står på recepten, och inte för att det är nyttigt men inte heller märkbart ohälsosamt så gör ett kryddmått socker i gröten (inte på) att du har en gröt godare än ngnsin).

  Sedan vet jag ju inte vad din smothie består av, men undvik frukt och se till att den blir så låg på kolhydrater som möjligt. Sedan skulle jag skippa mellisen, inte så totala kaloriintaget sjunker för dagen, utan äter man mkt fett och lite kolhydrater så är det inte viktigt att äta i anslutning före eller efter träning. Det ska till riktigt tung styrketräning innan man kan dra ngn större nytta av en liten dos fria aminosyror direkt efter passet. Ät gärna (om det inte känns äckligt) kött med mer animaliskt fett i, fast då från "gräsbetat" kött (både hälsosammare och mer djuretiskt). Idag ligger du på nära 5g protein per kroppskilogram, och det belastar dina njurar bl a. Eftersom du tränar en del kan du äta ca 50 g kolhydrater per dag för att få en bra mix av fettförbränning och glykogenförbränning i dina muskler vid träning, vilket ger både uthållighet och explosivitet för den träning du utför. Se bara till att kolhydraterna inte kommer från ngt som innehåller gluten (havregrynen på morgonen kan vara okej dock).

  Lågintensiv löpning kan vara bra för att stärka kroppen att klara de hårdare passen, men annars är det högintensiv löpning som ger bäst resultat såväl konditionsmässigt som förbränningsmässigt. Att jogga i "samtalstakt" gör bara att man blir hungrigare utan att få så mkt högre förbränning (gäller även efterbränningen) och konditionen ökar nästan inte ett smack.

  Äter du riktigt och inte går ned i vikt, så är det för att du (vare sig du tror det eller ej) hamnat på din idealvikt.

  Nu ska man ju inte kasta sten i glashus, så jag kan erkänna att jag inte äter så värst optimalt. Jag skulle i stället behöva t ex dubblera mitt proteinintag från de ca 40 g/dag jag äter nu (växla över från en del av den höga fettandel jag äter idag) om jag ska komma upp i ett BMI på 20, vilket jag vill.


  Kan tillägga att min flickvän är ungefär lika lång som du (1,72) och vi ska försöka få upp hennes vikt till ca 56 kg, genom mer protein och börja träna så kroppsvikten ökar. Både hon och jag väger för lite.


  Leave a comment:


 • replied

  Enligt din matschema ser det ut som att man kommer ingenstans angående med vad man har för mål inom träning. Två mål är: bygga upp muskler (bulk) och går ner i vikt (deff, tyvärr något utav dessa är också lång- och kortsiktiga mål.


  Angående med pendlande med din vikt är att man bli vätskefylld då man äter kolhydrater. Under träning förbränner du glykogenet/kolhydraterna som släpper de den vattenbindande förmågan och vattnet läcker ut i blodet. Vidare som urin eller svett.


  Det finns mer info inom detta via nätet, det är bäst att kollar upp det. Samt prestationshöjare måste man göra uppehåll ifall kroppen har vant sig. Det tar ca 2 veckor tills kemiska ämne släpps ut ur i kroppen. Mer info via nätet.


  Har för mig att du äter normal kost då vissa mat innehåller nästan lite smått av socker, alltså inte såå mycket som kladdkaka eller godis. Tycker att du har ett bra livsstil då jag ser vad du äter. Träning låter lite för mycket har jag för mig.


  Leave a comment:


 • replied

  frukost gröt på 1 dl havregryn 1 dl kesella 2 msk bär

  lr smothie.


  Lunch massor av sallad ca 100 g protein.

  mellis frukt pwo

  Middag massor av sallad (grönsaker) 150 g protein.


  I bland hoppar jag över frukost och kör periodisk fasta om jag känner att jag blivit för plufsig. Dricker massor av te och vatten under dagen. Är noga med att få i mig någon form av fett varje dag bestående av kokosfett, nötter lr avokado

  varierar mina protinkällor med försöker mesta del att hålla mig till magert kött dvs kalkon, kyckling och fisk i bland blir det vegetariskt också ex tofu.


  Träning: springer 2 mil i veckan som jag delar upp olika dvs i bland backintervaller i bland lugn löpning i bland långa pass osv vidare ser olika ut.

  styrketränar ca 4-5 gånger i veckan.


  Äter i stort sätt aldrig socker.


  Leave a comment:


 • replied

  frukost gröt på 1 dl havregryn 1 dl kesella 2 msk bär

  lr smothie.


  Lunch massor av sallad ca 100 g protein.

  mellis frukt pwo

  Middag massor av sallad (grönsaker) 150 g protein.


  I bland hoppar jag över frukost och kör periodisk fasta om jag känner att jag blivit för plufsig. Dricker massor av te och vatten under dagen. Är noga med att få i mig någon form av fett varje dag bestående av kokosfett, nötter lr avokado

  varierar mina protinkällor med försöker mesta del att hålla mig till magert kött dvs kalkon, kyckling och fisk i bland blir det vegetariskt också ex tofu.


  Träning: springer 2 mil i veckan som jag delar upp olika dvs i bland backintervaller i bland lugn löpning i bland långa pass osv vidare ser olika ut.

  styrketränar ca 4-5 gånger i veckan.


  Äter i stort sätt aldrig socker.


  Leave a comment:


 • replied

  Kan du definiera vad du äter när du äter "supernyttigt"? Och man bör INTE äta 6 ggr om dagen, som en del föreslåt - max 4 födointag per dag, om kroppen ska kunna lära sig hålla sin blodsockerkontroll själv.


  Och vad/hur tränar du?


  Leave a comment:


 • replied

  Har alltid varit så osäker på mig själv hela livet vad gäller utseendet. Är så otroligt utseendefixerad och så osäker på hur jag ser ut. Och ja jag vet att jag egentligen inte viktmässigt betraktas som vidare tjock men känner mig skitful! väger mig ca 4 gånger om dagen om jag väger över 55 kg går min värld under och hela dagen är förstörd känns det som!

  Och jag vet precis som du beskriver vad jag ska göra och inte göra ändå så kan jag inte låta bli att många gånger göra tvärt emot. Tränar och äter supernyttigt så det går till överdrift och i bland hetsäter jag i stället och så rullar det på.....hör sj hur korkat det låter


  Sedan är jag i ett förhållande som nog heller inte är så optimalt och stärkande för min självkänsla han vet vilka problem jag har med vikten och självkänslan ändå kan kommentera så klumpiga saker som jag hakar up mig på fast och tar åt mig av fast han egentligen kanske inte menar något elakt. EX: " sluta fjanta och ät mer kolhydrater, du blir ändå inte smal av att äta som du äter. Eller jag har opererat brösten men är besviken för tycker de blev för små, här om dagen klagade jag på att dom var för små och mina lår för stora , och jag sa att jag skulle vilja stoppa in mitt fett från mina lår i mina bröst, så de blev större. Hans svar på det var "jaha ska du göra det nu också då kommer du juhe bli snygg, och då vill du juhe inte vara med mig." I bland känns hans kommentarer som ett slag i magen, fast jag vet att jag är fjantig..


  Känner dessutom att min osäkerhet påverkar mina relationer med andra människor är svårt med kompisar tänker alltid konstiga tankar att folk nog inte tycker om mig att dom tycker att jag är si och så... Så har inte så många vänner känner mig ensam så vill inte göra slut med min pojkvän heller för jag klarar inte av att vara ensam,

  Har dessutom många gånger hört att folk i bland tycker att det är jobbigt att vara med mig eftersom jag är en sådan perfektionist ska alltid äta nyttigt hela tiden, träna ha fina kläder osv ... men dömer absolut inte andra som inte gör som jag avundas många istället hur man kan klara av att ha en mer avslappnad livssyn


  Leave a comment:


 • replied

  Har alltid varit så osäker på mig själv hela livet vad gäller utseendet. Är så otroligt utseendefixerad och så osäker på hur jag ser ut. Och ja jag vet att jag egentligen inte viktmässigt betraktas som vidare tjock men känner mig skitful! väger mig ca 4 gånger om dagen om jag väger över 55 kg går min värld under och hela dagen är förstörd känns det som!

  Och jag vet precis som du beskriver vad jag ska göra och inte göra ändå så kan jag inte låta bli att många gånger göra tvärt emot. Tränar och äter supernyttigt så det går till överdrift och i bland hetsäter jag i stället och så rullar det på.....hör sj hur korkat det låter


  Sedan är jag i ett förhållande som nog heller inte är så optimalt och stärkande för min självkänsla han vet vilka problem jag har med vikten och självkänslan ändå kan kommentera så klumpiga saker som jag hakar up mig på fast och tar åt mig av fast han egentligen kanske inte menar något elakt. EX: " sluta fjanta och ät mer kolhydrater, du blir ändå inte smal av att äta som du äter. Eller jag har opererat brösten men är besviken för tycker de blev för små, här om dagen klagade jag på att dom var för små och mina lår för stora , och jag sa att jag skulle vilja stoppa in mitt fett från mina lår i mina bröst, så de blev större. Hans svar på det var "jaha ska du göra det nu också då kommer du juhe bli snygg, och då vill du juhe inte vara med mig." I bland känns hans kommentarer som ett slag i magen, fast jag vet att jag är fjantig..


  Känner dessutom att min osäkerhet påverkar mina relationer med andra människor är svårt med kompisar tänker alltid konstiga tankar att folk nog inte tycker om mig att dom tycker att jag är si och så... Så har inte så många vänner känner mig ensam så vill inte göra slut med min pojkvän heller för jag klarar inte av att vara ensam,

  Har dessutom många gånger hört att folk i bland tycker att det är jobbigt att vara med mig eftersom jag är en sådan perfektionist ska alltid äta nyttigt hela tiden, träna ha fina kläder osv ... men dömer absolut inte andra som inte gör som jag avundas många istället hur man kan klara av att ha en mer avslappnad livssyn.


  Leave a comment:

Working...
X