Announcement

Collapse
No announcement yet.

panikångest?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • panikångest?

  hejsan! hoppas någon orkar läsa och kan hjälpa mig.

  jag är kille på 28 år som drabbads av något mycket konstigt för 4 månader sedan som jag har jätte skumma symtom med.

  började i mellandagarna på ledigheten. jag hade draggit ut en visdomstand och hade ett helvete i 2 veckor med infektion och smärta. och ena dagen råkade jag ära på tok för mycket alvedon och ipren och på kvällen fick jag svårt att andas och ett konstigt tryck i bröstet, jag ringde 1177 och rådfrågade men dom sa att det inte va nån fara. dagen efter mådde jag som vanligt och sedan 1 vecka efter kom det tillbaka en kväll men då med krafttig yrsel också. självklart ska jag tillägga att jag är rädd för döden och självklart blev jag jätte rädd båda gångerna.

  efter detta hade jag svårt och andas som andnöd och tänkte på detta varje dag va det var.

  sedan 1 dagen på jobbet efter jul ledigheten mitt på dagen kom det som en blixt från himlen jag fick jätte ont i bröstet och fick ingen luft så jag började hyperventilera och blev så rädd och trodde jag skulle dö på plats så ringde 112 och fick åka ambulans till akuten där dom tog lite blodprover och ekg, men hittade inget och skickade hem mig. utan att förklara något.

  sen ungefär 2 veckor efter blev jag super andfåd utav att gå upp för några trappor och fick sån yrsel och svimkänsla, blev såklart rädd och började fundera vad som händer med min kropp, sen när jag satt mig i bilen nån timme efter kom yrseln tillbaka och fick även tryck i bröstet och svårt att andas och svim känsla. sen svartnade det för ögonen och jag blev rädd igen och började hyperventilera och trodde jag skulle dö igen och ringde 112 som kom med ambulans och in till akuten där man gjorde samma tester som innan plus kontrast röngten av lugorna samt ultraljud av hjärtat men hittade inget igen, men denna läkare frågade mig om jag hört talas om ångest och började förklara lite om det, men tyvärr blev jag så förbannad och bad henne ta sig nånstanns, och gick hem självmant av ilska. känndes som hon drev med mig då jag verken känner mig stressad eller har ångest över något vad jag vet.

  nu har jag detta i varje dag plus att jag fått en oro känsla i bröstet och fått både kalla fötter och händer rätt ofta som jag aldrig haft i hela mitt liv.

  jag har varit på vårdcentralen och förklarat mig och läkaren vet unte vad som är fel på mig eftersom alla muna blodprover och ekg ser bra ut så han skickade remiss till både mr röngen av hjärnan och någon hjärtspecialist som kollade hjärtat med yltraljud igen men då kännde jag mig helt normal men inget fel på värken hjärna eller hjärta , även gjort ett arbets ekg och då kännde jag mig och helt frisk när detta gjordes . så här står jag i dag mår helt skit rent sakt med massa skymma symton varje dag men helt frisk tydlligen. ska göra ett sömn test snart dock.

  kan detta vara nån typ av ångest eller panikångest jag fått pga rädsla och oro och för jag är rädd för döden och har svårt att acceptera att läkarna missat något?

  jag har får även hög puls och hjärtklapningar samt att känner min egen puls i bröst ,mage,huvud samt fått lätt huvudvärk ofta


  så mina symtom jag fått är:


  andnöd

  hjärtklapningar med skenande puls och kan känna pulsen

  tryck i bröstet på vänster sida

  yrsel / svimkänsla

  oro känsla i bröstet och nervös

  kalla fötter och händer

  samt minskat aptit men ändå gått upp några kilo

  lätt huvudvärk


  dessa saker har jag varje dag nu och haft det i 3 månaders tid och mår så mentalt skit just nu. • #2

  glömde skriva att jag är jätte trött och har ingen ork värken på jobbet eller hemma och blir lätt andfåd samt att jag tar så kallade power naps varje dag efter jobbet eller mitt på dagarna på helgerna.


  Comment


  • #3

   Defenitivt ångest. Kntakta din husläkare så du snabbt får hjälp. Då kanske du slippe får generaliserad ångest. Jag upplever exakt samma symptom som du. Jag tror jag ska dör så gott som varje kväll och vill bara till akuten snabbt, men jag har lärt mig att det inte blir värre än förra gången jag fick panikattack.


   Ångest är ett helvete att dras med och det sätter sig verkligen fysiskt. Jag trodde också att jag visste vad ångest och panikångest var innan jag upplevde det.


   Precis som för dig började det med en obehagig känsla i bröstet. Detta googlade jag och fick första svar hjärtinfakt, det var det som satte igång det hela. Jag har skitsvårt att ta emot de läkare jag träffat som alla sagt att det inte är nåt fel på mig. Gjort ekg, tagit alla möjliga prover och de hittar NADA.


   Du är iaf inte ensam, och detta forumet är kann, har varit en stor hjälp för mig de allra tuffasste dagarna. Håll ut och nöt in mantrat "Detta är obehaglugt men jag KOMMER INTE DÖ"


   Fred


   Comment


   • #4

    tack för svar cleas ille! jätte uppskattat att du tog dig tid att läsa.


    jo jag får väl försöka acceptera att det kanske är nån ångest jag åkt på .

    har bara så jävla svårt att acceptera att dessa hjärt russningar och hårda hjärt klappningar jag lidder av dagligen beror på nått mellan öronen.


    Comment


    • #5

     Jag vet vad du menar.

     Har själv inte riktigt fattat att det handlar om ångest, det som sker i min kropp.

     all denna värk, och dessa overkliga känslor. hade väldiga problem med hårda slag från hjärtat i början men det har lagt sig lite. Det är som min doktor säger, att nu har min ångest gått från panikångest til generaliserad ångest.


     Har du kontaktat läkare än? Gor annars det asap.


     Fred


     Comment


     • #6

      hej igen!

      jodå jag har pratat med min husläkare som tror att det rör sig av nån form av stress/ångest men han va så vänlig och skickade en remiss så jag ska få göra ett 24h ekg först så han kan utesluta hjärtat. och detta ekg bär jag nu idag,

      hade sån tur att jag fick me en sånhär yrsel och hjärtklappnings attack idag.


      han skrev även ur både anti depp medecin och betablockare som han tyckte jag skulle börja med efter ekg (alltså imorgon)

      sen ska han ringa mig så fort ekg :et är kollat.


      men tyvärr har det gått så långttid nu att jag fått nån typ av fobi. jag får andnöd och blir jätte stressad så fort jag hamnar i bil köer specielt i biltunnlar . samt får jag detta ibland i hissar.

      vill verkligen bara att ska bli som vanligt, dessa 4 månader har varit ett rent helvete.


      föresten vet du om tryck i huvudet som en lätt huvudvärk och tryck i näsan är stress/ångest syntom?


      Comment


      • #7

       Jag har också tryck i nästan och huvudet. Ibland känns det som jag har ett pannband på huvudet. Även i gommen kan jag ibland känna som ett tryck. Så det är mycket möjligt att det är ett tecken på oro även hos dig.


       Jag har vääntat och väntat, och äntligen fått tid på psykiatrin. Om två veckor är det dags. Fram till dess testar jag Lyrica och på eget initiativ har jag beställt cbd-olja.


       Det tar en jävla tid att få hjällp, jag hoppas du slipper vänta lika länge och att ditt 24h-ekg ite pekar på något allvarligt (tänkte själv begära att få göra något liknande när jag kommer in på psykiatrin)


       Fred


       Comment

       Working...
       X