Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gjorde jag rätt?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Försöker intala mig att det är så som du skriver, men så jäkla svårt att göra det, kanske är det för att jag inte gör så mycket annat just nu än att jobba och sova, kanske jag saknar henne på något sjukt sätt för att det alltid hände någonting och det var alldrig tyst, nä jag vet inte vad som hänt med mig, jag försöker glömma henne, tro mig..men barnet har stor inverkan på mig, känns som om jag sviker barnet på något sätt, som att jag vore den riktiga pappan och nu sviker jag dem båda. Tycker å andra sidan det var rätt att dra därifrån eftersom jag inte vill vara i ett förhållande som det där, jag förtjänar bättre. Men du Knet99, har du några erfarenheter eller sett liknande "fall" som detta med den här tjejen? Bara nyfiken eftersom du verkar så vis och klok när det gäller sådana förhållanden..

  Comment


  • #17
   När du drabbas och ångest och känner att du sviker henne mm, så sätt dig ned och skriv ner allt elakt hon gjort mot dig. Tillåt dig inte tänka positiva tankar om henne utan varje gång en positiv tanke dyker upp så försöker du bara tänka negativt om henne. Blockera henne från alla sociala medier, blockera hennes telefonnummer så hennes samtal/mess inte kommer fram. Det är ända sättet om du verkligen vill gå vidare. Du kommer aldrig få en bra relation med henne. Ingen kommer få en bra relation med henne. Hon har alldeles för mycket att jobba med sig själv för en lång tid framöver (om hon nu väljer jobba med sig själv) och under de åren ska hon va själv. Så tyvärr du kommer aldrig få en bra relation med henne. Aktivera dig med annat gå ut med vänner, skaffa en hobby, börja träna el något sånt. Sätt så många liknande relationer då den enne blir behandlad illa gång på gång men ändå går tillbaka den ända som förlorar på det är du du kommer få betala priset genom, depression, ångest mm. Är det värt det för få några få stunder av kärlek som inte ens är äkta kärlek?

   Varför är inte du värd få en tjej som respekterar dig och behandlar dig väl?

   Comment


   • #18
    Har nu bara skummat igenom texterna.

    Det verkar som om du köper närhet och kärlek.
    Varför?
    Vad är det som gör att du så blint tror på att det kan bli något bra av detta?

    Verkar ju inte riktigt sunt.
    Finns ingen respekt alls.

    Comment


    • #19
     emil i Lönneberga: tack för svar, något att ta in.. försökte göra som du skrev, kom på rätt mycket negativt, men hela tiden börjar jag tänka på att "nog var hon rätt snäll egentligen, och att jag måste förstå att hon är trött efter att ha fött ett barn och därmed också lite trött att visa kärlek osv" ...sjuk tanke jag vet, men kan inte rå för dessa tankar.
     Blockade henne inte tyvärr, och så ringde hon idag och frågade hur jag mår osv, hon sa också att hon mår prima samt att hennes gamla ex sedan 7år nyligen tog kontakt och är jätte intresserad av att träffa henne ,får mig att faktiskt bli lite svartsjuk...på det viset att jag tänker att han kommer få uppleva allt det goda med henne som inte jag fick.. men hon sa själv att hon nog inte vill träffa honom eftersom hon har känslor kvar för mig, det känns då som att hon hade äkta känslor för mig, men hon frågade också om jag som vän kan hjälpa henne med att betala en räkning nu när jag får lön, något säger mig att det är därför hon håller kontakten....hopplöst fall, jag vet:/

     Comment


     • #20
      Persa: tack för svar...jadu...har inget bra svar på det

      Comment


      • #21
       Nä att tankar poppar upp i huvudet kan vi inte påverka men vi kan påverka hur vi hanterar tankarna som dyker upp. Vi kan göda dom el stoppa dom. Det var endast därför hon berättade det om ex:et just för få dig svartsjuk och nä blir de ihop så får inte han uppleva det goda medhenne hon kommer va likadan mot honom som hon varit med dig. Hon älskar inte dig, för hon älskar inte ens sig själv. Hon är trasig och ska endast ha förhållande med sig själv el rättare sagt lära sig det, sen kan hon ev satsa på hitta någon och detta måste hon komma på själv och det kanske är så att hon aldrig gör det

       Comment


       • #22
        Originally posted by blygsominihelvete View Post
        Persa: tack för svar...jadu...har inget bra svar på det
        Menade inte att vara elak på något sätt.
        Ville bara att du skulle öppna upp för att du egentligen vet själv hur det ligger till.
        Du har ju ändå beskrivit precis det här i dina inlägg.
        Så det syns ju att du är ganska säker på hur det är och vad som sker.
        Men kanske söker du stöd här för att få ta fel beslut för att det skulle vara det enklaste för ögonblicket.
        Jag tror att du behöver läsa dina egna inlägg och försöka se det som om det är första gången du läser det.
        Försök sen att ge råd till den som skrivit.
        Då tror jag att du hamnar väldigt rätt i dina beslut.

        Comment


        • #23
         Tack för era svar, då är processen med att försöka glömma henne i full gång, hon har ringt mig ett antal gånger förra veckan och frågade om jag kunde komma hämta mina kläder jag hade glömt där, och i samma veva då vi pratade frågade hon om jag träffat någon ny och lät väldigt intresserad av det, sa att jag inte gjort det, hon blev liksom lite glad över att höra det. Sagt o gjort så drog jag dit och hämtade mina kläder, hon bjöd på en kopp kaffe och passade på att berätta att hon har många som står i kö för att träffa henne, vissa som vill ligga med henne osv osv, visade stolt upp sin rumpa i hennes nya jeans och hintade med att hon vill ha sex med mig, och att hon inte hade haft sex sedan vi hade det, men blev iallafall inget sex men hon sa att "om du kommer på lördag kan vi ha det".. sa att jag nog inte kunde komma på lördag för att jag hade andra planer, nåväl, senare på kvällen kom det fram att hon börjat dejta en kille bara 2 dagar efter vi hade gjort slut, skrev till henne samma kväll att hon inte ska ringa eller skriva till mig något mer och hon får fråga den nya pojkvännen om att låna pengar, som hon gjorde när jag var och hämtade kläderna..skrev också att jag inte är hennes försörjare, fick till svar att jag är en gris osv, sedan har jag inte hört något från henne.

         Comment


         • #24
          Nu har du dina saker så du borde inte ha något anledning att ha kontakt med henne alls från och med nu?

          Så ta ditt livs bästa beslut, kapa kontakten helt.

          Och då menar jag helt. Ta bort henne från dina sociala medier och blocka där det går. Blocka hennes nummer på telefonen. Mail hon skriver raderar du direkt. Om hon ringer från någon annans telefon och du råkar svara så lägg bara på utan ett ord eller bara "Jag vill inte prata" och lägger på.

          Du kan om du vill skicka ett sista mail, elektroniskt eller på papper, där du på intet sätt är elak utan bara skriver

          Det spelar ingen roll vem som har rätt eller fel och självklart så har vi upplevt fina saker tillsammans. Men jag känner att vår relation inte bra för mig.

          Så jag väljer nu att inte ha någon kontakt alls. Jag kommer inte att svara på telefon och jag kommer inte att läsa meddelanden eller mail.

          Önskar dig lycka till och jag kommer givetvis sakna <barnets namn>. Men ibland så måste man göra det som är bäst för en själv.

          <namn>
          Jag vet detta är svårt men kom ihåg att hon tar näring ur dina reaktioner. Spelar ingen roll om du blir ledsen, arg, förtvivlad, nedstämd eller vad du blir. Hon behöver din reaktion.

          Om hon ringer så tycker jag du inte ska svara. Men om du inte kan låta bli så säg bara "Jag vill inte prata" och lägger på. Om du inte klarar att så bestämt lägga på och hon frågar varför så försök inse att om du då säger det minsta pip mer än att upprepa "Jag vill inte prata" så är du förlorad igen. Hon drar in dig i hennes vansinne. Du måste avsluta direkt, antingen utan ord eller med en enda mening. Möjligen då upprepar samma mening en eller två gånger.

          Likadant om du träffar på henne ute. Du behöver inte demonstrativt bete dig på något sätt, kan säga "hej" så som man säger till någon avlägset bekant. Men om du börjar småprata, svarar på hennes frågor, så är du förlorad. Gå därifrån. Och om måste säga något så säg igen "Jag vill inte prata, hej" och går. Om hon förföljer dig och tjatar så gå bara utan ord. Om hon hindrar din väg så stå bara still stum. Bry dig inte om om omgivningen tycker situationen är konstig.

          Och om hon ringer på din dörr så öppnar du inte. Spelar ingen roll om hon bankar och skriker och det känns pinsamt mot grannarna, öppna inte. Grannarna får väl ringa polisen eller så ringer du polisen och säger att ett vansinnigt ex står utanför och skriker.

          Om du tänker efter, om du skriker tillbaka så upplever omgivningen som att det är "ett kärlekspar som bråkar". Om du helt lugnt vägrar delta så är det en vansinnig människa som beter sig som en idiot mot dig.

          För ditt stora problem är att du är normal. Så som man ska vara. Du har känslor, vill förklara, vill hitta samförstånd, vädjar till hennes "inre goda" (som är en illusion), trösta, lugna. Du kämpar och kämpar. För det är så vi normala gör.

          Problemet är att onormala som henne spelar på oss som om vi vore ett piano. De vet exakt hur de ska manipulera oss. De spelar på våra fullt normala reaktioner.

          Så du måste tyvärr stålsätta dig och spela spelet en stund tills du blivit av med henne. Och tills du avgiftat dig själv. Annars så kommer du om fem år komma tillbaka hit och skriva igen. Då hon ruinerat dig, då hon haft massor av andra vid sidan om och gett dig allehanda könssjukdomar, då du mentalt är så nedbruten att det stora hat du känner är mot dig själv.

          Och som jag säkert skrivit innan, när hon upptäcker att du är på väg slinka ur hennes grepp så kommer hon ta till varje knep i boken. Vädja, hota ta livet av sig, lova massor, hota dig, osv osv. Nu vet jag inte hur långt hon kan gå men om barnet "är lite förkyld" så kan det komma ett förtvivlat SMS där skriver att barnet är jättesjuk och att hon ska åka till akuten. Eller att förlorar lägenheten om inte betalar XX kronor direkt och behöver din hjälp.

          Allt bara ett spel för att få dig in i fållan igen. Som sagt, jag känner henne inte så jag vet inte hur långt hon kan gå. Men jag tror i all eventuell kontakt så måste du innan du reagerar fundera om det är ett nytt trick. 99% av fallen så är det naturligtvis så.

          Så ta nu ett av de bästa beslut du kommer att ta i ditt liv. Lämna detta bakom dig. Inte "fasa ut". Inte "hitta till en vänskap". Bara stryka bort detta och gå vidare.

          Jag är ingen expert och jag kan ha fel i detaljer. Men jag tror du måste dra dig ur hennes grepp på riktigt. Just nu så låter du dig medvetet luras. Du kunde ha tagit med dig en vän och hämtat dina saker, aldrig gått längre in i hennes lägenhet än hallen. Du kunde ha sagt "jag vill inte det" och gått direkt när hon kom med erbjudandet om att komma och ha sex på lördagen.

          Släng ut henne fysiskt ur ditt liv inklusive alla sätt ni kan ha kontakt. Och sedan måste du slänga ut henne ur ditt huvud. Inte fundera på vad hon gör, känner, tänker osv. Istället arbeta med ditt liv och vad du vill göra och vart du vill nå.

          Comment


          • #25
           Har börjat "glömma" henne nu och ångestkänslorna har börjat avta, fan så skön känsla..får hoppas det blir bättre o bättre nu.

           Comment


           • #26
            Klart som fan att det bli bättre.
            Går naturligtvis upp och ner, men håll ut.
            De där dalarna när du ifrågasätter dig själv i förhållande till henne komer att bli färre och så småningom kommer du att inse att det var ett av dina klokaste beslut.

            Comment

            Working...
            X