Announcement

Collapse
No announcement yet.

Min pojkvän sårar mig med sitt sätt

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Elajna
  started a topic Min pojkvän sårar mig med sitt sätt

  Min pojkvän sårar mig med sitt sätt

  Måste skriva av mig. Jag mår verkligen dåligt. Jag känner mig så sårad. Ibland känns det jättebra för ett litet tag sen känns det åt helvete igen. Jag krigar för det här men jag vet inte om jag orkar mer. Vi har haft ett förhållande i 4 år och jag älskar honom så mycket. Men under hela förhållandet har jag aldrig känt att jag fått den närheten jag velat ha. När jag vill kramas i soffan, gosa i sängen på kvällen etc så får jag aldrig det. Om vi är på en fest, så vill jag ge honom en puss en kyss eller så.. så säger han ordagrant: det räcker. Han ger mig aldrig den känslomässiga närhet jag vill ha. Och när jag försöker "ta" den får jag den inte. Om jag vill kramas i sängen säger han att det är varmt osv. Det här kan ju tolkas som att han inte älskar mig. Men det säger han varje dag att han gör, att hans värld skulle falla samman om jag lämnade honom. Han ger mig mycket ekonomiskt och så. Men jag faller sönder av att aldrig få den närhet jag vill ha. Vet inte vad jag ska ta mig till helt ärligt.

  Kan man älska någon men ändå behöva göra slut?

 • knet99
  replied
  Hans "gå under" kan både vara ett sätt att med ord säga att han älskar dig så att du ska kräva mindre på andra sätt. Men det kan också vara ett sätt att i ditt huvud plantera känslan och tanken att "du inte får lämna honom för då sårar du honom på ett oförlåtligt sätt". Ett sätt att få grepp om dig, hålla dig kvar. En manipulation, medvetet eller omedvetet.

  Sex kan också upplevas väldigt mekaniskt om inte finns en vardaglig intimitet. För många är stunden efter sexet den finaste biten. Att pusta ut tillsammans efter en urladdning, vila i kropp och själ med både fysisk och mental närhet.

  Men i slutänden så handlar detta om vilka minimikrav du har på en relation. Om du verkligen kan leva utan den fysiska närhet du behöver. Och om kanske det saknas mental närhet också, att det egentligen är kopplat. Du behöver fysisk närhet som en bekräftelse på att ni har en mental närhet?

  Leave a comment:


 • Tigerflickan
  replied
  För att svara på din fråga "hur bra ett förhållande kan bli, måste man stå ut med vissa saker" svar nej man måste inte stå ut med bristen på grundläggande saker! Att få närhet och kärlek och mys är en grundläggande sak i ett förhållande. Utan det så är det ju inte nått mer än en kompisrelation.

  Jag hade en pojkvän i två år som sa i princip varje dag "du ska va lycklig som har mig som pojkvän, jag är en bra pojkvän! Det finns så mycket dåliga killar." Och han sa det så genuint att jag höll med! Trots att han inte alls betedde sig som en bra pojkvän. Det var först efteråt som jag fattade vilken psykisk manipulation en kille man är kär i kan göra. Efter det så har jag lärt mig, ord betyder absolut ingenting om det inte backas upp med handling! Gå inte på det han säger, han måste visa att han älskar dig, inte säga det! Om han verkligen älskar dig så ska han respektera dina behov. Om han verkligen som han säger "gå under" om du skulle göra slut, så skulle han väl göra vad som helst för att inte riskera att det tog slut, inklusive mysa med dig och visa sin kärlek då du har uttryckt detta som ett viktigt behov.

  Nu har det ju gått så lång tid, så många år, som du har gått med på att vara ihop fastän han inte uppfyller dina behov. Du måste nog göra något väldigt drastiskt för att få hans respekt igen och att inte bli tagen för given. Tex att ställa ett ultimatum som du verkligen står fast vid, säg att du måste prata om en mycket viktig sak, sätt er ner och se varandra i ögonen utan att distraheras av andra saker. Säg - Jag har ett grundläggande behov att mysa i ett förhållande, att kramas, pussas, vara nära och hålla om varandra utan att känna sig dissad. Jag har uttryckt det här behovet flera gånger och jag känner att du inte har tagit det på allvar. Kan du ändra ditt beteende eller ska vi avsluta det här förhållandet?

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Okej. Då är ni ju ändå borta från varandra och får chans att sakna varandra. Vissa saker får man nog stå ut med. Men det här med närhet är ju ett behov du har.
  Jag tycker inte du ska förminska det behovet heller. Om det är viktigt för dig så ska du stå på dig, i hur viktigt det är. Det är inte fel att behöva något i ett förhållande.
  Tror heller inte du kommer må bra i längden, av att bortse från ditt behov av närhet. Känns som du inte mår bra nu heller av det här.
  Skulle parterapi kunna vara något? Om det är svårt att prata med varandra så kanske det kan vara till hjälp?
  Skulle det varit jag, så skulle jag berättat hur viktigt det är för mig. Sagt att "jag vet att du tycker jag tjatar, men jag vill att du lyssnar, och tar det här på allvar".Sagt hur mycket jag älskar min partner och att jag vill vara nära han. Eftersom det inte blir bättre efter att du berättat och att det fortsätter som det gör så måste du ju "tjata".

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Han sover borta med sitt jobb flera dagar i veckan.. ja precis det är väldigt jobbigt.. men jag undrar hur bra ett förhållande kan bli, man kanske måste stå ut med vissa saker.

  Nej han brukar ge mig en morgonpuss. En snabb innan han åker till jobbet.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Tråkigt att du får höra att du är tjatig när du vill ta upp vad som inte känns bra/okej.
  Så det är aldrig några kramar eller pussar från hans sida? Endast sexet?

  Är ni med varandra mycket? Ni kanske skulle behöva vara ifrån varandra, att den ena av er sover borta några nätter hos någon vän. Så att ni får känna hur det är att sakna varandra?

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Ja alltså när jag berättar hur jag känner ger han mig lite mer närhet för ett tag sen upphör det igen, och så fort som jag vill prata om nåt som inte känns bra tycker han att jag tjatar och säger att han inte förstår varför det inte känns bra för mig. För allt känns ju bra för honom....

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Just precis i början så var det inte så.. sen känns det som att det har blivit mindre och mindre närhet.. vi har ju sex kanske 1 gång i veckan/varannan vecka.. men det är ju bara sex inget mys så sätt.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Har det alltid varit såhär i ert förhållande? Att han inte varit så fysisk av sig? Som i början av förhållandet? Eller är det något som kommit senaste tiden/åren?
  Har du försökt att sätta ord på hur du upplever det, och hur det får dig att känna?

  Leave a comment:


 • knet99
  replied
  Jag vet ju inte alls, men för många så är ensamhet värre än att ha en kärlekslös relation. Han kan också stortrivas med att ha dig som sällskap, laga mat, åka och handla, se på TV, åka hem till hans eller dina föräldrar och liknande. Det betyder att han troligen trivs bra med dig och tycker mycket om dig som människa.

  Även det med ekonomi kan vara åt två håll. Att du trivs med att vara "omhändertagen" och han trivs med att vara "den som tar om hand och skämmer bort".

  Men jag skulle inte tolka orden "att hans värld skulle falla samman om jag lämnade honom" som ett bevis för att han älskar dig. De visar att han behöver dig. I de roller ni har för varandra.

  Sedan kan man älska någon på olika plan. Jag har svårt tro att han säger att han älskar dig som en taktik för att hålla dig kvar. Kanske älskar han just "vardagen" med dig, kanske älskar han din humor, kanske älskar han att göra saker med dig. Men han har inte den där fysiska dragningen till dig, har inte den typen av "kärlek" till dig.

  Alla gör avvägningar i en relation, vad vi får eller inte. Och det är dumt att tro att vi kan få allt vi behöver från en enda person. Därför viktigt med vänner, därför en del snabbt skaffar barn. Frågan du måste ställa dig är vad du behöver i en relation. Personligen så skulle jag känna mig totalt kränkt med en partner som inte vill ha sex med mig. Jag skulle känna mig kränkt om en partner vill ha sex med mig men inte vardaglig fysisk närhet. Givetvis kan någon tycka det blir för varmt att somna omslingrade, men det är inte en relation för mig om inte kan kramas till vardags, kan lägga ett ben över den andra i soffan. Att har en "vilja" att fysiskt vara nära.

  Men det är jag. Du måste utgå ifrån dina behov. Och tyvärr så är kärlek inte allt i en relation. Han kan visst älska dig på många plan, du kan visst älska honom på många plan. Men du måste utgå ifrån dina behov.

  Tyvärr så är ju det som du saknar inte något du kan förhandla om med honom, som om vore slarvig med disken eller att du vill han ringer om kommer sent från jobbet. Utan något han inte har i sig, i alla fall inte i relation med just dig. Så det är inte mycket att prata om, utan du måste bestämma hur du vill ha det. Vad du behöver och vad du kan vara utan i en relation.

  Jag är ingen expert, bara lite funderingar.

  Leave a comment:


 • RoughTimes
  replied
  Kan det där med att han "aldrig klagar på dig, eller aldrig bråkar" ha något att göra med att han därmed förväntar sig att du ska bete dig på samma sätt? Inte anklaga honom, inte klaga på hur han beter sig, inte önska och förvänta dig (och gud förbjude, kräva) mer av honom än du får... etc?

  Men, om du nu verkligen älskar honom som person och inte gör val utifrån yttre omständigheter.....så varför älskar du honom då inte som han faktiskt ÄR (dvs. som han nu är i detta nu mot dig)?

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Jag tycker om att aldrig klagar på mig och att han aldrig bråkar. Men det handlar nog också om att han inte har så mycket "känslor". Komplext.

  Leave a comment:


 • RoughTimes
  replied
  Nå, men vad är värt mest för dig då.... närheten, själsliga intimiteten och kommunikationen, omtanken och viljan att ständigt prioritera och försöka tillmötesgå dig och dina behov/önskningar eller den relationella tryggheten som han tillhandahåller i form av "fina bilar, hus" etc?

  Exakt vad, förutom hans skratt, smilgropar (utseende?) sättet han rör sig på och hans "egenheter" (samt de där bilarna och huset) är det som du älskar?

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Det hade varit väldigt enkelt om det bara handlade om ekonomi.. men det stämmer att känns som att den där "själsliga" kopplingen inte finns.... och det är väl egentligen så himla viktigt att det är det som gör mig olycklig nu...

  Leave a comment:


 • Elajna
  replied
  Nej det där kom ut fel. Jag har stannat för att jag älskar honom och hans små egenheter, hans skratt, hans smilgropar, sätter han rör sig.. ja alltså sådana där saker som är speciell med honom som jag inte ser oss någon annan. Är kär i honom, men känner att jag kämpar hela tiden för att få hans uppmärksamhet. Och självklart att jag ser det som ett plus att vi har det bra ekonomiskt tillsammans med fina bilar hus etc.

  Leave a comment:

Working...
X