Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mycket bättre med Venlafaxin (Effexor)

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • mintax2
  started a topic Mycket bättre med Venlafaxin (Effexor)

  Mycket bättre med Venlafaxin (Effexor)

  Hej alla där.


  Jag har ätit Venlafaxin i ca 2,5 månader. Är uppe i 150 mg nu. Och se...jag  blir bättre! Otroligt! Jag är piggare och orkar mer. Visst ångest har jag ju kvar, men min panikångest är helt borta sen en vecka tillbaka. {#emotions_dlg.biggrin} Jag äter medicinen för GAD, (generaliserad ångestsyndrom) och social fobi samt även depressionen.  Den gör verkligen nytta. Får se kanske jag blir helt frisk så småningon...Det finns förhoppningsvis hopp om att man kan bli botad. Min enda biverkan har varit att jag känner mig febrig, annars har jag klarat mig bra utan fler biverkningar.


  Finns det fler som äter Effexor? • replied


  Leave a comment:


 • replied

  Ngn fler än jag som får sömnproblem av Effexor. Sover så ytligt att jag är tröttare när jag vaknar en när jag la mig. Drömmer, är som en spelfilm i huvudet på mig hela natten. Ångesten är iofs borta men vad hjälper det när jag är aptrött?


  Fred Asp


  Leave a comment:


 • replied

  De flesta (alla?) SSRI ger den effekten. Men som för de flesta SSRI så varierar effekten från person till person. Både lust, erektion och känslighet (som bedövad) kan påverkas.


  Just Venlafaxin (Efexor) verkar också vara en SSRI som har mest variation vad gäller biverkningar. Jag har två vänner som räknar med att äta den livslångt, men som samtidigt ser Venlafaxin som deras livräddare. Jag vet en annan där Venlafaxin var rena giftet och hade ett rent helvete innan förstod att alla fysiska symptom berodde på medicineringen. För var värre än läkaren kunde tro på.


  Så är nog att "testa", du kan alltid sluta om blir för svårt. Givetvis svårt veta vad som är psykosomatiskt om läst om en massa biverkningar.


  Det finns alternativ som påstås ha mindre effekt på det sexuella, som Valdoxan. Läkaren tenderar att ha "favoriter" så räkna inte med att om du kommer till en ny läkare och den läkaren byter din medicin, att egentligen ligger så mycket vetenskap bakom.


  Jag var med om en lustig incident förresten. Hade läst forskarrapporter där gjorts blindtester som visade att vissa blandningar av preparat gav större effekt än om bara tog det ena eller det andra. Jag skrev ut några rapporter och visade för min läkare. Hade en mycket öppen läkare som tyckte det var värt att testa, så hon skrev in det i datorn.


  Men blev något fel, hon var ny, så när kontaktade dem om receptet så var det sköterskan med utskrivningsrätt som tog hand om det hela. Och som strök den ena av vad läkaren skrivit ut och upplyste mig bryskt att "Så gör vi inte här!!! Du får nöja dig med den ena.". Helt underbar personal på den vårdcentralen utom just henne.


  Samma sjuksköterska som var min diabetessköterska och som blev skitsur för att jag köpte en blodsockertestapparat för 100 kronor (fabrikanterna ger ut nästan gratis med några provstickor), för var "inte deras märke" och hon tyckte inte jag skulle kunna kontrollera om min kostförändring hjälpte innan den tid hos henne jag fått sex månader senare.


  Hon tyckte att lågkolhydratkost var fel väg också, kostcirkeln ska det vara. Att jag på kort tid fick normala värden var lite nesligt för henne.


  Turligt nog har hon gått i pension nu


  Men nu kom jag helt från ämnet, mer om ursäkt....


  /gnällknet


  Leave a comment:


 • replied

  Hej.

  Jag har börjat med Venlafaxin och undrar hur ni som äter dom har det med det sexuella?

  Tidigare så åt jag bla citalopram och några andra jag inte kommer ihåg namnen på,och fick problem med att "få upp den". När jag väl fick upp den så kändes det inget, kunde hålla på hur länge som helst utan att jag kom....lite jobbigt för frugan om inte annat. Har nån av er det problemet?


  Leave a comment:


 • replied

  Hej

  Jag har ätit Venlafaxin i något år. Den jobbigaste biverkningen är, tycker jag, svettningar. Att man svettas och är varm utan anledning.

  Hoppas du blir bättre. Jag håller på dig =).


  Leave a comment:


 • replied

  Hej

  Jag har ätit Venlafaxin i något år. Den jobbigaste biverkningen är, tycker jag, svettningar. Att man svettas och är varm utan anledning.

  Hoppas du blir bättre. Jag håller på dig =).


  Leave a comment:


 • replied

  Vet inte om den här tråden är aktiv längre men hoppas det.


  Har just fått recept på Venlafaxin och känner en del oro inför alla biverkningarna. Har haft Mirtazapin i många år och nyligen flyttade jag ensam till Härnösand för ett jobbs skull och det skulle jag aldrig gjort. På två månader har panikångesten kommit tillbaka, jag klarar inte av att socialisera i fikarummet för jag känner mig så exponerad, hjärtat slår och jag svettas. På senare tid har jag även fått gråtattacker på kontoret. Snacka om att jag skäms och tycker jag är helt värdelös. Som ny ska man ju visa framfötterna, inte gråta! Shit, allt är helt upp och ner. Sen har jag ärr på armarna sedan jag skar mig för många år sedan och nu under sommaren när jag burit T-shirt är det det enda jag tänker på: vad tänker de när de ser dem? tror de jag är galen? blir tokhämmad av alla tankarna. Är dessutom så trött att jag kan sova 11 timmar på helgerna och på vägen till jobbet vill jag bara gråta av utmattning. Fast jag just börjat! Den paradoxen gör mig ännu mer skuldmedveten. Vem bränner ut sig efter en månad på ett jobb? Jag gick från arbetslöshet till 100% fullt jobb och nu ska jag få mer och mer ansvar och det var där jag började få alla dessa symptom. När jag ska utföra en uppgift och öppnar upp ett dokument kan jag ibland ha glömt under den korta tiden vad det var jag skulle göra. Då sitter jag en stund och tittar på skärmen innan jag lyckas fånga tanken igen. Helskumt! Håller inte ihop några logiska tankar alls.


  Fick träffa en jättefin läkare idag som tog om mina axlar och sa: Allt kommer ordna sig. Tänk, finns dom verkligen? Du har inte fått rätt hjälp hittills, säger han. Så jag fick ordinationen att sluta med Mirtazapin och börja med Venlafaxin, fick även Stesolid vid behov och att jag ska gå på KBT och jobba med alla dessa sakerna så att de svåra depressionerna inte kommer tillbaka hela tiden. Vill så gärna stanna här för att jag fick en så bra kontakt och hjälp, annars måste jag ju börja om och då finns risken att jag inte gör det och bara litar till medicinen, men tänker att det kanske inte håller att börja med en massa nya mediciner och spendera hela dagarna ensam under en så svår period då många förändringar kommer att ske.


  Nåja, ville mest skriva av mig lite här, ni får gärna dela med er av synpunkter.


  Leave a comment:


 • replied

  Javisst är det det. Tålamod är nyckeln, det är svårt att försöka vara stark när man känner sig svag bara. Ännu svårare är det när tilltron till läkare är förstörd.

  Men, nu är det som det är. Bara att rida ut stormen och se framåt!


  Leave a comment:


 • replied

  Jättebra att du får prova något annat! Det är bra med en dos tålamod bara...


  Leave a comment:


 • replied

  Jag började igår med min första tablett 75 mg venlafaxin. Tyckte inte sertralin hjälpte mig därav byte. Har också jobbig ångest i vissa situationer och depp.Följas åt? .


  Leave a comment:


 • replied

  Jag ska gå från 20 mg fluoxetine till 75 mg venflafaxin hexal under en period... Jag är jätterädd, har läst många negativa saker om den. Vill inte ta mediciner mer men läkaren sa att jag skulle i samband med terapi. Jag är så trött på denna ångest nu, står mig upp i halsen.


  Leave a comment:


 • replied

  Förstå själva att medicin inte gör separation ogjord..Alkoholen dämpar ju också... tillfälligt

  googla om biverkningar!!


  Leave a comment:


 • replied

  För vissa funkar inte terapi. En del använder sig av både och...


  Leave a comment:


 • replied

  Depression och ångest försvinner inte av sig själv och inte heller med bara medicin. Utan det måste till terapi. Man måste även jobba med sina tankar och känslor. Ångest är kroppen sätt att tala om att något är fel dvs det är känslor som inte blivit bearbettade av någon anl. Och så länge dessa känslor blir obearbettade kommer ångesten alltid komma tillbaka.


  Leave a comment:

Working...
X