Announcement

Collapse
No announcement yet.

Frivillig telefoncoaching

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Frivillig telefoncoaching

  Hej  Finns det kanske en växel där man kan ringa in och be om en coach eller att få vara coach?  Då kan man hjälpa varandra <img src=" title="Smile" />

 • #2
  Jag har svårt för att tala, just därför kan det vara bra för mig att just göra det, jag skulle kunna ställa upp som coach, men vad ska man säga till någon som är riktigt ledsen?  Dessutom är jag ganska fri, så jag kan ha dygnet runt coaching, mest för att jag har otroligt svårt att somna.  Eller detta går väl inte, antar jag?

  inget svar? inga ideer?

  Comment


  • #3
   Jag hade behövt någon att ringa till eftersom jag känner att jag inte kan ringa någon i min närhet när jag verkligen är ledsen.   Fast tror inte jag skulle klara av att ringa en coach heller.

   Comment


   • #4
    SKIcka mig ditt nummer så ordnar jag någon som ringer dig
    skicka ett privat meddelande

    Jonas

    Comment


    • #5
     Hejsan Det där med att vara coacing verkar vara en bra grej tycker jag. Alltså det vore kul om vi som inte mår bra kunde stötta varandra. Nån mer som tycker lika?? För dom gånger jag är jätte ledsen så vill jag också prata med någon men har svårt för att prata med folk i min omgivning.

     Comment


     • #6
      Hej Ida

      Skall undersöka om man kan lösa det på något sätt just nu har vi fullt upp med kredieterna och interaktiva programmet.

      Jonas

      Comment


      • #7
       Jaha okej men de är lungt. Det är inte bråttom här

       Comment


       • #8
        Ida wrote:Hejsan Det där med att vara coacing verkar vara en bra grej tycker jag. Alltså det vore kul om vi som inte mår bra kunde stötta varandra. Nån mer som tycker lika?? För dom gånger jag är jätte ledsen så vill jag också prata med någon men har svårt för att prata med folk i min omgivning.


        Det är nog inte helt ovanligt att man inte vill prata med folk i sin omgivning, så där kan jag bara instämma.

        Comment


        • #9
         Instämmer.... Det är inte lätt att prata med dom närmsta... Dom förstår inte, och det kan man ju heller inte begära.
         Önskar så att det fanns ngn att ringa då allt blir för mycket...
         Att få höra en röst och få några ord på vägen skulle kännas tryggt.

         Calm

         Comment


         • #10
          Jaaa precis, det skulle kännas bra att bara få höra någon i andra änden av teelfonen som finns där och stöttar och lyssnar


          Calm wrote:Instämmer.... Det är inte lätt att prata med dom närmsta... Dom förstår inte, och det kan man ju heller inte begära.
          Önskar så att det fanns ngn att ringa då allt blir för mycket...
          Att få höra en röst och få några ord på vägen skulle kännas tryggt.

          Calm

          Comment


          • #11
           Tjohejsan. Man kan dock prata med en närståande som ändå inte tillhör familjen, Jag är en 20 årig kille som har en blivande flickvän som är bara 15 bast snart <img src=" title="Roll Eyes (Sarcastic)" /> Och hon heter Madeleine och hon mår ovanligt dåligt, Hon har då Självmordstankar och så dära, Hon skadar sig själv med flit och mycket mer, Men jag märker att hon klarar av att prata med mig om sina problem mer och mer. Hon och jag har snackat med varandra mer än flera år...... <img src=" title="Cool" /> hehe.... Jag återkommer med mera.<img src=" title="Razz" />

           Comment


           • #12
            Hej

            Om du vill ha lite stöd och råd gå in på expertsträngen och fråga Marie hon är specialicerad på självskadebeteende och erkänt skicklig att hjälpa unga tjejer


            Hälsnigar
            Jonas

            Comment


            • #13
             Tack för en superhärlig forum! Som verkligen behövs på internet! KRAM!

             Comment


             • #14
              Det finns ett antal gratistelefoner att ringa till om man behöver prata med någon. En del är bemannade med lekmän andra med proffs. Förutom flera föräldratelefoner (ex. BRIS, Rädda barnen, Svenska föreningen för psykisk hälsa) finns jourhavande kurator (nås via stockholms stad) jourhavande präst (nås via 112), jourhavande medmännsika (- Röda Korset). via de flesta vårdcentraler kan man också nå en kurator!

              Comment


              • #15
               Det skulle kunna fungera om alla som vill hjälpa med samtal t.ex skaffade Halebop kontantkort. Sen kan de lägga ut sitt nummer här och skriva vad de själva har för erfarenheter i livet. Då skulle de som egentligen bara vill ha någon att lätta sina tankar för, kunna skaffa samma typ av kontantkort, oregistrerat så klart, och ringa den som de tror sig kunna få ett bra samtal med.

               Risken med detta är att den som är samtalskontakt kanske inte alls är så sund i sina tankar och att allt kan bli fel. Samtidigt så skulle den som behöver någon att prata med kunna må ännu sämre av detta.

               Men om det skulle gå bra så skulle mycket vara vunnet på att vi stöttar varandra. Vi kan inte låtsas vara professionella utan hålla det på en normal nivå, bara lyssna, kanske komma med några positiva tankar och råd, helt enkelt vara en god medmänniska för någon som behöver stöttning!

               Efter ett samtal skulle det vara bra om den som sökt någon att prata med, kunde ge betyg på bemötande och trygghet i samtalet.

               Sen har vi ju chatten. Den kan man ju utnyttja för samtal. Det går ju att pm:a någon som man upplever som klok och som kan tänka sig vara ett stöd. Sen är det bara att båda loggar in på chatten. Men samma risker där. Man måste i så fall kunna veta att det är rätt person man skriver till. Kanske ett lösenord i pm:et och att båda sen anger lösenordet när man börjar chatta.

               Det är bara en massa tankar från mig... Kanske har jag galna idéer, men jag tycker verkligen att vi ska försöka hjälpa varandra, och när vi orkar, finnas som stöd för de som just nu är svaga.

               Kram,

               Trollsa

               Comment

               Working...
               X