Announcement

Collapse
No announcement yet.

gå ner i vikt samtdigt man tar antidepressiva?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  julia65 wrote:de här ämnet känns aktuellt för mej oxå, har under 2,5 år ätit antidepp mot ångest och mitt svängande humör. jag tolkar det som att de har med medicinen att göra. jag kan träna och äta hyfsat och inte gå ner ett gram. talat med läkare och försökt ta reda på vad de kan bero på. jag menar vad som händer i kroppen när man äter denna form av medicin. har inte fått nåt bra svar, för de finns inget. man vet inte riktigt varför vissa går upp i vikt och andra går ner ivikt av samma preparat.Jag har alltså en egen teori och kommit fram till att den funkar för mej. för de första tror jag att kroppens förbränning rubbas , antingen blir den lägre, högre el, oförändrad beroende på bla arv och kroppstyp. Om jag talar om mitt fall , så är det så att medicinen hjälper mej att bli lugnare till sinne och kropp, förr var jag alltid på g, rusade hit och dit och hade alltid en massa grejor på gång. de var nog ångestdämpande i mitt fall och idag har jag inget behov av de, därför är jag mer stilla och lugn , alltså gör jag av med mindre kalorier helt enkelt. när jag rannsakar mej själv så måste jag nog säga att jag äter för mkt och många gånger fel, men jag har en tendens att inte vilja se de. jag vet ju oxå att intaget och förbrukningen hör ihop. man går ju inte bara upp i vikt av luft tex. sen beror de på min ålder oxå, jag är 44 år och då är det inte lika lätt att gå ner i vikt. jag ska se över mitt matintag genom att skriva ner vad jag äter och inte lura mej själv. kanske jag behöver hjälp av en dietist. lurar mej själv gör jag på gymet och jympan oxå. jag tar inte i, om de tar emot så väljer jag oftast att stanna eller lunka och på gymet tar jag inte i alls, kanske inte så konstigt att det inte händer nåt viktmässigt:hand: ska försöka lägga mer kraft på träningen oxå, så får jag se om det händer nåt med vikten.


  ska ta tag i det med att gå ner i vikt sen ska jag komma igång med träningen. <img src=" title="Very Happy" /> det känns faktiskt skönt att få rutiner igen hur konstigt det än låter

  Comment


  • #17
   Också kört med antidepp ett tag nu och har senaste månaderna försökt minska ned på en smygande övervikt (lönnfet), ökat ca 12 kg på ett år, kanske av sämre matvanor än vanligt. Har promenerat nästan dagligen nu sen i januari och lagt om kosten. Gått ned några kilon, men det går segt. Antar att det bara år att fortsätta att äta sunt och promenera, men tidigare gånger utan antidepp så har det gått mkt lättare. Pepp,pepp,pepp!

   Comment


   • #18

    Hej!


    Tänkte dela med mig av mina egna erfarenheter kring vikt och antidepressiva.


    Jag gick upp mellan 20 och 25 kg under de 2½ år jag åt tabletter.

    Detta berodde enbart på medicinerna!

    Jag åt inte mer än vanligt - snarare mindre. Jag provade flera metoder för att gå ner i vikt, bland annat så skrev jag upp exakt allt jag åt under flera månader i ett "viktforum" på internet. Inget onyttigt och tränade nästan varje dag. Under en kort period åt jag maximalt 500 kcal per dag. Till slut orkade jag inte bry mig om vad jag åt längre eftersom att vågen ändå pekade uppåt. Då började jag äta precis som jag gjort innan tabletterna, och jag gick inte upp mer i vikt för det. När jag för ungefär ett halvår slutade med antidepressiva började jag rasa i vikt, utan att motionera mer än vanligt eller äta nyttigt. Jag bokstavligen talat vräkte i mig godis och mat under julhelgen men gick ändå ner 1 kg.

    Hittills har jag förlorat ungefär 17 kg utan egen förtjänst, och det fortsätter i långsam takt.


    Jag provade flera olika mediciner och gick upp av alla, bland annat har jag ätit Sertralin, Mirtazapin, Venlafaxin och Lyrica.


    Hoppas detta kan ge någon annan som ökat i vikt lite hopp!


    Comment


    • #19

     HAR EN FRÅGA SOM ALLA ANDRA STÄLLER,ÅTER IGEN,FINNS DET NÅGOT PREPARAT MOT ÅNGEST SOM MAN ICKE GÅR UPP I VIKT AV?

     HAR PROVAT

     REMERON

     ZIPRAMIL

     ZOLOFT

     BUSPURION

     OCH CITALOPRAM NU.

     CITALOPRAMEN HAR VERKLIGEN GJORT SÅ ATT JAG GÅTT UPP I VIKT,

     DET HÄR MED ATT MAN ÄTER MER NÄR MAN TAR DESSA MEDICINER,OCH RESULTAT VIKTUPPGÅNG STÄMMER INTE ALLA GGR,

     JAG HAR DIABETES SEN 28 ÅR TILLBAKA OCH KAN INTE ÄTA MER ÄN VAD JAG FÅR,OCH ÄNDÅ ÖKAR JAG I VIKT. TRÄNAR 3-4 GGR/VECKAN,DE HÄR HAR MAN HÖRT I ALLA ÅR,MED VIKTUPPGÅNG,TYCKER ATT LÄKEMEDELSVERKET SKA KUNNA TA FRAM EN SÅ VANLIG MEDICIN UTAN DESSA BIVERKNINGAR,TACK PÅ FÖRHAND!


     Comment


     • #20

      kcal-underskott, slutar med piller, hanterar depression&ångest, räkna kcal, fuskbanta inte med ätning och tar kostkillskott. Lycka till.


      Comment


      • #21

       Hej Tuttul!


       Det är faktiskt tämligen individuellt om man går upp i vikt av antidepressiv medicin, eller inte. Av den gamla, tricykliska typen av medicin, t.ex Anafranil, var viktuppgång obligatorisk, men när det gäller SSRI kan det slå åt båda hållen, antingen viktuppgång eller viktnedgång. Vad man drabbas av är individuellt. Det brukar stå utskrivet bland biverkningarna, att medicinen kan gå antingen ökad, eller minskad, vikt.


       Det är inte Läkemedelsverket som tar fram mediciner. Läkemedelsverket är en myndighet, och den sysslar bl.a med godkännande av läkemedel som läkemedelsföretagen tar fram. Verket kollar att den aktuella medicinen är så pass säker och effektiv som företaget som tagit fram den påstår. Den kontrollen är omfattande och sker i samråd med liknande myndigheter i andra länder, och centralt inom E.U. Allt för att den medicin vi använder skall vara så säker som man rimligen kan begära.


       Tyvärr har alla mediciner biverkningar, och just antidepressiv medicin tillhör de värsta i det hänseendet. Biverkningslistan brukar var lång och omfattande, och somliga biverkningar är minst sagt obehagliga. En mycket vanlig, antidepressiv medicin kan t.ex i ytterst sällsynta fall ge upphov till cancer.


       Men allt är en avvägning. Ångest och depression är ytterst allvarliga tillstånd, och man kan utan tvekan dö av dem. Meningen är dock att inte att antidepressiv medicin skall ätas kroniskt och under lång tid, även om det förstås förekommer. Meningen är snarast att medicinen skall hjälpa personer med ångestproblem och depression att "städa upp" så pass mycket i sina själar, att de dels blir mottagliga för terapi, dels förmår att ändra det som blivit fel i deras liv.


       Vi får alltid ångest av en eller flera orsaker, och om dessa får fortgå länge nog, blir vi med tiden deprimerade. Därför är det viktigt att vi försöker gräva fram varför vi är deprimerade, och exakt vad det är som ger oss ångest. Detta kan vi göra via terapi. När vi väl hittat dessa saker, kan vi antingen ändra dem, eller åtminstone ändra vårt förhållningssätt till dem. Då försvinner ångesten av sig själv.


       Jag var själv djupt deprimerad under många år, och hade stora problem med svår ångest och hemska panikattacker. Jag gjorde vad jag kunde för att försöka fly ifrån detta, genom att bl.a äta alla antidepressiva mediciner som fanns, plus några till via s.k licens. Dessutom knaprade jag lugnande i stora mängder, och blev förstås massivt beroende av det. De antidepressiva gick jag upp i vikt av, och det gjorde inte att jag mådde ett dugg bättre, förstås. Några positiva effekter av dylik medicin, upplevde jag aldrig.


       Till slut fick jag hursomhelst nog, och avgiftade mig helt. Jag tog bort både SSRI, sömnmedel och lugnande, och när den skärselden väl var genomliden, tog jag istället tag i orsakerna till min hemska ångest. Det var inte lätt eller behagligt, men det var absolut värt det. Numera är jag sedan länge av med ångest och depression, och jag är dessutom pillerfri. Den övervikt jag fick av medicinen är sedan länge bortbantad, och jag är i mycket god fysisk form idag.


       Man kan besegra eländet, och det går att bli fri från depression och ångest!


       Var rädd om dig!

       Vänliga hälsningar,


       Stratocaster


       Comment


       • #22


        Till slut fick jag hursomhelst nog, och avgiftade mig helt. Jag tog bort både SSRI, sömnmedel och lugnande, och när den skärselden väl var genomliden, tog jag istället tag i orsakerna till min hemska ångest. Det var inte lätt eller behagligt, men det var absolut värt det. Numera är jag sedan länge av med ångest och depression, och jag är dessutom pillerfri. Den övervikt jag fick av medicinen är sedan länge bortbantad, och jag är i mycket god fysisk form idag.        jag ger dig F****** tumme upp! Gjorde samma sits som dig.


        Comment


        • #23

         Jag har även jag haft samma problem med viktuppgång men inte av mediciner utan dåligt mående.


         Nu låter det jätteenkelt men för mig var det så...

         Jag var sjukskriven för en massiv depression under 2 år och ett halvår in på den tittade jag på mig själv och började forska i "lätta sätt" att gå ner i vikt och hittade Periodisk fasta.

         Läste om det ganska länge och vaknade en dag och bestämde mig för att börja.

         Valde att börja med 16:8 ( googla), räknade kalorier och efter ett år hade jag gått ner dryga 30kg. Utan träning. Är för lat för det.

         Mår kanon och jag fick nåt annat o tänka på utanför min depression.


         Inte helt lätt alla dagar men skam den som ger sig.

         Lycka till där ute, det går om man vill


         Comment

         Working...
         X