Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jobb för socialfobiker????

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Jobb för socialfobiker????

  Hej, jag är en 18åring, snart 19, som tog studenten i juni och nu är arbetslös. Jag blev diagnoserad för generaliserad ångestsyndrom för två år sedan och nu tror jag att jag utvecklat social fobi/ångest. Jag klarar inte av att prata med människor utan panikkänslor och att ansiktet dunkar och blir knallrött, mina ögon blir tårögda och jag får handsvett. I allmänhet utstrålar min kropp osäkerhet och jag försöker komma ihåg kroppshållningen (som är rätt säckig).
  Jag har gått på KBT i 1 år och hos psykolog i 5 år på BUP (nu är jag ju 18 år så kan inte gå där) och tagit antidepressiva. Jag har även varit självmordsbenägen och nu har de tankarna kommit tillbaka.
  Då jag inte känner social ångest är när inget står på spel, som på bussen, mataffären eller på gymmet. Jag har inga problem med att fråga någon främling om vägen. Men när jag är i skolan eller på ett jobb innebär det att jag kommer träffa människorna varje dag och då får jag ångest. Jag påbörjade en kurs på högskolan men jag klarade inte av den. Jag har faktiskt jobbat bakom kassa och jag mådde skit i 7 månader så att "exponera sig" verkar inte fungera för mig.
  Enda anledningen varför jag klarade av skolan var för att jag hade två kompisar och kunde prata med lärarna om mina problem.
  Jag vill plugga på universitet eller ha ett jobb men jag är så rädd att inte hitta vänner och framstå som den dryga tjejen som ogillar alla när jag egentligen är jätteblyg, som utan anledning blir tomat och gör alla obekväma när jag väl försöker socialisera mig. För jag märker hur obekväm min omgivning blir av mig och det får mig att känna mig så misslyckad att jag speglar så mycket osäkerhet. Jag känner mig som ett freak.
  Just nu vill jag jobba men jag vill inte ha servicejobb och det är främst de jobben som finns då man inte har annan utbildning än högskoleförberedande.
  Jag pluggar en kurs på 25% men det är endast en gång i veckan och resten av tiden ruttnar jag hemma och dödar tid.
  Jag är rädd för att börja jobba då jag även har svårt att ta emot uppgifter - jag glömmer vad som sagts för jag var så nervös.
  Hur ska jag någonsin kunna leva ett normalt liv om jag inte klarar av att jobba eller plugga? Distans är inte ett alternativ för jag vill inte bli eremit.

  Finns det jobb för social fobiker???????? Eller ens en framtid för mig?

 • #2
  Gad och socialfobi går att komma tillrätta med. Social fobi är ganska lätt att bota med rätt hjälp gad kan ta längre tid att jobba med dock men som sagt det går att ochså komma tillrätta med. Så var jag du skulle jag hellre lägga resurser på hitta bra terapeut än leta jobb där dubslipper möta människor. Och ett råd inför ny terapi är att märker du inte lite förbättring inom en månad ta upp det med terapeuten för en bra terapimetod/terapeut ska kunna göra så man märker förbättring i sitt mående relativt snart om det inte sker byt terapeut.

  Comment


  • #3
   Lastbilschaufför som kör långa sträckor kanske? Slipper en chef hängande över axeln och sköter dig själv. Men ändå måste interagera lite med andra då hämtar och lämnar, så är inte direkt eremit.

   Väktarjobb natt där sitter i en sådan där kur vid grinden på ett företag eller typ flygplats? Väldigt lite interagerande med andra men ändå så pass att pratar med någon varje natt.

   Det finns säkert fler men de jag kan komma på såhär direkt.

   Det är alltid svårt det där om att möta svårigheten eller att undvika den. Jag tycker också du borde gå i terapi, tillsammans med en terapeut lägga upp så att du både möter svårigheten för att utvecklas på sikt. Men undviker så pass får tid att återhämta dig så det inte blir för mycket, så du orkar att möta svårigheten.

   Comment

   Working...
   X