Announcement

Collapse
No announcement yet.

Anhörig psykisk sjuk?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Anhörig psykisk sjuk?

  Kort sammanfattning;

  Nära anhörig har drabbats av psykisk ohälsa och vi har varit i kontakt med psykiatrin och vårdcentralen flertal gånger utan resultat.

  Min kusin vägrar ta mediciner då han tror att läkaren driver med honom samt att läkaren/ familjen vill göra honom illa. Han anklagar anhöriga att de lagt förgiftning i maten och kan bli väldoft aggressiv..
  Han uppger även att det är många som är efter honom och och att vi i familjen vet vilka det är även om vi inte vet vad han pratar om. Hans tillstånd är återkommande och det är värst på natten.. han är ständig misstänksam och lyssnar i smyg på vad som sägs..

  Han har nämt enstaka gång att han vill dö eller döda någon när han är som
  Värst.

  Vad kan det vara och vad Sla vi göra?? Psykiatrin vägrar hjälpa då de säger att han ska söka frivilligt men ham vägrar ju och har ingen självinsikt eller verklighetsuppfattning


  Min fråga då är vas kan det vara för diagnos utifrån Mim beskrivning och hur kan man hjälpa honom
  När han vägrar söka hjälp pga hans tillstånd..

 • #2
  Du kanske kan läsa min tråd under schizofreni som heter hur stötta barn med sjuk förälder. Tror du kan få lite igenkänning där. Dessvärre är det svårt att få tvångsvård för personer som inte inser själva.

  Comment


  • #3
   Kanske kan du ringa någon telefonrågvining alt ringa psykakuten? I vissa städer har de sån där psykjour också som kan göra hembesök! Har inte varit i din sits innan, men det låter verkligen som att det handlar om något psykos-liknande! Jag vet att psykiatrin inte alltid är så samarbetsvilliga... hoppas det löser sig!

   Comment


   • #4
    Kan bero på många orsaker, droger, begynnande demens, skador sv traum som stroke, urinvägsinfektion (hos äldre är det ett väldigt vanligt symptom). Biverkan av mediciner el mediciner man äter som man inte bör äta ihop. Sen kan det bero på psykisk sjukdom. Så ingen här kan ställa någon diagnos då det kan bero på så många faktorer och flera faktorer ihop. Den vanliga vården har inte rätt tvinga någon till varken medicinering el undersökningar. Men det har psykiatrin så ni kan mot hens vilja försöka få till en bedömning. Om psyk anser hen är en fara för sig själv el andra kan de med tvång vårda och medicinera hen om det behövs. Nackdelen med psykiatrin är att de bedömer bara en psykiska mående ev fysiologiska fel som kan leda till detta beteende gör inte dom inte. Bästa man kan göra med personer som är paranoida är att bemöta där dom är om de tex säger att de är avlyssnande fråga vem som avlyssnar mm då kan de ibland själva inse det absurda. Att bli arg, hävda det som säger i te är sant är ingen idé.

    Comment


    • Nadiaaa
     Nadiaaa commented
     Editing a comment
     Tack för ditt svar,

     Han är 25 år och inga droger eller alkohol förbrukning..

     Psykiatrin är dessvärre under all kritik vi fåd tyvärr ingen hjälp..
   Working...
   X