Announcement

Collapse
No announcement yet.

Skriv av dig din panikångest!

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • smyrra
  started a topic Skriv av dig din panikångest!

  Skriv av dig din panikångest!

  Nu vill jag skriva av mig lite panikångest.Du kanske också vill pröva här någon gång.... det pirrar i tårna och fötterna, det darrar svagt i vader och lår. Har kramp i mellangärdet, runt hjärtat och lungorna. Är samtidigt sömnig och önskar att jag kunde somna om. Hjärtat är ju där det är. Rädd är jag oavsett om jag sover eller inte. Det som gör att det inte släpper är mina återkommande tankat på att det ska gå över, att jag försöker hantera ångesten och när det inte går så blir jag mer rädd. Nu tar jag en Rennie för att ev magproblem ska släppa iallafall, har också tagit en betablockerare för att minska hjärtklappning. Det kommer att ordna sig med tiden....

 • smyrra
  replied
  Har tagit mig hemifrån med bil, sitter hos läkaren. Är ensam, ensam, ensam.. som om det vore det farligaste i världen så känner jag mig livrädd... hela världen gungar och jag får svårt att andas, ont i magsäcken när syran går igång... tänk om, tänk om...
  Det kommer att gå bra!
  Jag kommer inte att dö, jag kommer troligtvis inte falla ihop, och om jag gör det... so be it! Jag känner mig trygg att någon kommer att förbarma sig över mig i så fall!
  Illamående, det kniper åt runt hjärtat😭 Jag blir så ledsen, tycker synd om mig själv/gråter som strategi för att pysa ut spänningen.

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Panikångestattacker gång på gång... Det är inte farligt att vara ensam.... det är inte farligt att vara rädd..... det är inte farligt att gå ut..... jag blir inte galen....jag dör inte och jag kommer att ta mig tillbaka igen

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Ångest! Kramar runt hjärta och lungor. Önskar jag kunde kräkas ur mig den molande, tärande känslan som jag har så svårt att stå ut med.

  Stå ut, hantera, parera, förebygga, medicinera, allt kretsar kring denna jävla ångest. Önskar att jag kunde slå eller skrika eller springa, vad som helst bara det bidrog till att lindra plågan, klådan i min kropp. Giftet får synapserna att implodera och det sympatiska-, och parasympatiska nervsystemet att få ett nervöst sammanbrott.

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Letting go... att släppa taget om den tidigare stunden av ångest och rädsla... det är ack så svårt!

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Klockan är 00:33 och jag vaknade för en kvart sen. Jag var nog vaken nån minut sen drog panikattacken igång. Fullt påslag med alla symtom.... det var inte svårt att stävja den. Det som nu visat sig svårare är att släppa taget om faran. Sitter och funderar på varför attacken kom nu vilket skapar oro, oron gör att de första symtomen kommer tillbaka, frossa, darr i ben och armar.

  Leave a comment:


 • loverboy31
  replied
  Jag känner igen den känslan av att ingen kan hjälpa en och att det bara är en själv som kan hjälpa en själv och att man får kämpa ensam mot ångesten och försöka stå ut så gott man kan.

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Kryper i kroppen och i huvudet. Tankarna drar iväg mot katastrofen och tänker: jag kan inte stå ut. Jag kommer inte kunna stå ut..... men det finns ju inget annat!
  Det spelar ingen roll hur många som finns runt omkring mig eller om jag ligger på sjukhus eller om jag får tabletter till förbannelse.... jag, JAG, måste ändå stå ut alldeles själv.

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Jag är rädd för min medicin. Jag är nog rädd för det mesta av livet just nu men mest är jag rädd för att må dåligt. Jag har svårt att acceptera detta faktum och låta mig spolas med av forsande känslor och tankar. Min nya medicin verkar dock tvinga fram detta,,,, kan inte kämpa emot så mycket. Det gör mig livrädd förstås men, men.... fortsätt simma, fortsätt simma.

  Det är för diG min älskade unge jag kämpar dag för dag. Framåt, inte bakåt! Framåt!

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Tjena Loverboy,
  Vad bra att du kunde andas och låta rädslan komma och gå igen. Bravo! Du kommer att klara det nästa gång också😀

  Leave a comment:


 • loverboy31
  replied
  Hej Smyrra!
  Jag fick för en stund sen en panikångestattack och det började med att jag blev yr och sen börjare hjärtat slå fortare och jag blev darrig och kallsvettig och orolig men jag försökte ta det lugnt och andas djupt så den klingade av rätt snabbt som tur var.Efteråt kändes kroppen tung och som gele och jag blev trött. Hoppas du mår bättre idag

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Delvisa panikattacker återkommande under eftermiddagen. Ytlig och stötvis andning, tryck över bröstet, jag är rädd!

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Idag har jag kört bil. Tjoho, och promenerat 10 minuter..... vilka framsteg. Just nu har jag ångest och måste skriva, skriva, skriva för att låta fingrarna springa. Vågar inte springa med benen för då slår hjärtat så hårt och snabbt och jag kanske dör, hahaha, knappast men det är så jävla svårt att gå rakt emot skräcken. Det är nästintill omöjligt att få kroppen att lyda. Hur gör man?
  ​Jag kunde förut, har lärt mig i två omgångar tidigare. Tycker att jag borde ha lärt mig, att jag borde komma ihåg. Det gör jag väl också på sätt och vis men när marken försvinner under fötterna så faller man rakt ner.
  ​Rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, rädd, uttråkad, trött i fingrarna.... imorgon ska jag gå ut... jag måste ha sysselsättning. Har blivit sjukskriven...det skrämmer mig också, vad ska jag fylla min tillvaro med? Hur skapa känsla av mening?

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  ångest är min arvedel, mitt hjärtas skri i världen - Nils Ferlin

  Leave a comment:


 • smyrra
  replied
  Idag ska jag ut i världen.... har redan haft ångest sedan 4 i morse.... det hade jag iofs igår morse också. Haha... idag har jag lite mer panik bara....

  Leave a comment:

Working...
X