Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hjälp mig, orkar inte mer.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hjälp mig, orkar inte mer.

  Hej!
  Jag mår så otroligt dåligt, tror ingen fattar vilken ångest jag har.
  Detta pågrund av två saker.
  Det största just nu är en sak jag gjorde när jag va 12. (Är 15 nu)
  Jag kan knappt skriva det för skäms så otroligt mycket.
  Iallafall, jag hade precis hittat porr i den åldern. Jag visste allså inte hur det gick till och hur dåligt det egentligen var.
  Men en gång så kom jag in på en film där en Annan i min dåvarande ålder var med. En kille.
  Grejen var att jag fattade inte att det var fel? Jag tänkte inte alls mycket på det förens jag insåg vad jag gjort nu för några veckor sedan.
  Och ångesten verkligen kom ikapp och jag skäms så jävla mycket. Hur kunde jag ens göra så?
  Jag såg inte felet i det.
  Jag förtjänar inte att leva, jag är en hemsk person som inte borde få finnas.
  Jag har även problem med tvångstankar, hypokondri och allmänn oro över ALLT.

  Jag vet inte hur jag ska orka mer. Alla andra är så bra människor, men jag har misslyckat.
  Hur kunde jag vara så dum?

  Jag är just nu på "G" med en kille, och jag känner att han är värd så jävla bättre än mig, för jag är så äcklig.
  Vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva med detta i mitt förflutna.
  Vet inte hur jag ska orka.. hjälp mig.

  Allt känns så hopplöst. Så himla hopplöst.
  Kommer aldrig kunna förlåta mig själv.
  Last edited by Ingeting000; 2017-10-07, 00:43.

 • #2
  Alla gör vi misstag och barn och ungdomar gör stora misstag! Hade du varit vuxen så kan man anklaga en människa för att va hemskt och man skulle råda den personen att verkligen söka hjälp! Man kan aldrig anklaga barn och ungdomar för dom vet inte lika bra som vuxna gör! Du var bara 12 år och bara barnet! Man vet inte då vad man gör och det är dom vuxnas fel i omgivningen som har gett vad alla barn behöver och då kan det gå åt helvete med allting! Du är bara 15 år idag och ett helt liv framför dej! Det det kan alltid bättre med allting som vuxen fast man har haft svårigheter som barn och ungdom vilket är dom vuxnas fel i ens liv som har givit en vad man behöver som mest när man är ny i livet!

  Jag hade en jobbig uppväxt och slogs och var kriminell som liten men idag har jag kommit ifrån det som vuxen för när man mognar så har man lärt sig bättre och vet mycket mera! Att vara barn och ungdom är det svåraste när det inte finns vuxna som har gett det som man behöver mest!


  Så det är inget fel! Det kommer ordna sig! Du hade ingen aning om hur det blev! Det är som ungdom man börjar mer förstå vad som är rätt och fel lite men när man vuxen gör man inte samma saker för dom har man lärt sig vad som är rätt och fel hur fel misstag man än gjorde som barn och ungdom! Det är bara mänskligt att göra fel när man vet inte bättre när man är så ung och det borde inte spela nån roll för man har hela livet framför! Och även som vuxen kan man göra fel men oftast inget allvarligt!

  Och kom ihåg hur hemsk du tror att du är så är det vuxnas fel i din omgivning! Dom har inte tagit det ansvar som behövde finnas där för dej på rätt sätt!

  Va rädd om dej och ta hand om dej för det är det viktigaste så det ordnar sig!

  Comment


  • Ingeting000
   Ingeting000 commented
   Editing a comment
   Tack för ditt svar!
   Jag försöker verkligen tänka att jag inte visste bättre just då.
   Men sen så inbillar jag mig att det är en dålig ursäkt för det jag gjorde.
   Usch, vill bara glömma allt.
   Funderar på att gå pch prata med någon, men jag vet inte om jag kommer våga berätta.

 • #3
  Ingen fara! Ja det är ett känsligt ämne att prata om det! Men det är bättre att prata om det med någon terapuet eller psykolog som är förstående och empatisk om man inte kan glömma det och gå vidare i sitt liv!

  Comment


  • #4
   Du skriver du lider av tvångstankar, så tror detta har blivit en tvångstanke. De flesta av oss hade likom bara släppt det och gått vidare man gör misstag i livet det är grejen med växa upp. Det går helt att bota tvångstankar med terapi och ibland terapi plus medicin. Det fins två sätt man kan utveckla tvångstankar/handlingar en är där man har ångest över något men inte kan/vill ta tag i det så man utvecklar tankar/handlingar för slippa ta tag i grundproblemet. 2 man kan få ocd som är namnet på tvångstankar/handlingar av halsflussbakterier det är oftast dom som behöver både terapi oh medicin för bli helt besvärsfria. Så sök hjälp terapeuter är vana vid sådana här tankar du är inte ensam

   Comment


   • #5
    Lilla vän ❤️ Säger det med all kärlek!! En människa har förmåga att förlåta allt! Älska dig själv, förlåt dig själv. Spelar ingen roll vad du gjort eller om du gjorde det medvetet eller inte. Vi har alla gjort saker vi ångrar, det är ok! Det hör till, när man är människa.

    Ta chansen att få hjälp! Bästa tipset jag har är att du tar kontakt med ungdomsmottagningen på orten där du bor. Gå in på www.UMO.se
    Finns säkert möjligheter att prata med ngn anonymt via chat och telefon, så får du testa hur det känns att säga din hemlighet till någon. På umo kommer du att mötas av förståelse, det är jag övertygad om.

    Upp med hakan! Det ordnar sig💜

    Comment


    • #6
     Tack för svaren, det betyder så mycket.
     Ska verkligen försöka ta mig modet till att söka hjälp.
     Jag ska kämpa på så gott det går. Tack tack tack🙏🏼

     Comment


     • #7
      Det ordnar sig vännen du har hela livet framför dej! Det är svårt att vara barn och ungdom och det blir alltid bättre när man har blivit äldre! Många kan nog instämma att det mycket jobbigare som barn och ungdom och att det blev mycket bättre som vuxen!

      Comment


      • #8
       Hej på er, jag igen. Jag har börjat må bättre men tyvärr så börjar min eventuella OCD bryta ner mig igen. Jag har ju som sagt haft tvångstankar om att jag skulle vara pedofil nu i ett år. Jag har inte berättat för någon eftersom jag är för rädd för någon ska missuppfatta mig. Men iallafall så kommer jag ihåg hur allt började, jag var på min kompis konfirmation och allt var som vanligt, det var en tjej på 4-5 år där och jag brydde mig inte om att hon var där inprincip, och jag kan tillägga att jag aldrig varit intresserad eller tyckt om barn särkilt mycket innan. Iallafall så plötsligt får jag en känsla där nere och kopplar det till att jag skulle ha tänt på barnet, direkt får jag ångest och efter det var det kört. Det blev bättre tills jag läste en artikel om en mamma vad man blev gripen för innehav av barnporr. Det fick mig att tänka tillbaka på händelsen som jag skrev där uppe. Och tvångstankarna kom tillbaka igen. Jag sitter barnvakt en gång i veckan och jag mår dåligt varje gång innan jag ska dit. Jag började sitta barnvakt innan jag började få tvångstankar. Men iallafall så varje gång jag hör ordet barn eller ser ett barn på instagram m.m så tänker jag typ på om jag känner någonting, och såklart får jag en känsla där nere pch jag får vill bara att den ska försvinna. Jag går då igenom i mitt huvud ”tände jag på det barnet” ”varför gjorde jag det?” ”Tänk så är jag pedofil, nej jag kan inte vara pedofil, då tar jag livet av mig”, saken är ju den att jag inte ser något tändande med barn men min hjärna försöker verkligen fälla mig totalt. Dom senaste dagarna har varit fruktansvärda, jag och min pojkvän hade sex och sen så mitt i allt fick jag en tanke ”tänk så hade jag haft sex med ett barn” och så kändes det som att jag kände något mer, och jag ville bara avsluta sexet. Jag kände mig typ tom, jag fattade inte varför jag hade tänkt så. Och igår så läste jag en artikel om en riktig pedofil och han berättade vad hand hade gjort och när jag löste de raderna så kom det som en våg av känslor över mig, jag blev så rädd för att jag tänkte att tänk så tände jag på detta, tänk så ser jag någon slags charm i detta. Och nu har jag börjat tro att jag ser någon charm i det, men jag älskar min pojkvän mer än allt och vill spendera mitt liv med honom, och jag kommet inte kunna skaffa barn i framtiden för jag förtjänar inte det. Jag hatar dessa jävla tvångstankar, jag har alltid en känsla av att det är jag, och sen alla andra bra människor. Jag hade gjort ALLT för att slippa detta, igår fick jag tillbaka mina självmordstankar och om detta fortsätter så är det den ända vägen. Jag vill bara berätta allt detta för min pojkvän, men jag vågar inte. Jag är så rädd för att han dka lämna mig, och tro att jag är en pedofil. Jag hatar att jag har undanhållit detta för honom.
       Dom första månaderna av tvångstankar så fick jag alltid sjukt mycket ångest när dom kom och jag grät och orkade ingeting för jag mådde så dåligt. Nu får jag inte inte samma ångest längre men det blir inte bättre, och det får mig att tänka att jag måste blivit pedofil eftersom jag inte får samma panik längre, jag har typ gett upp för jag kan intr hantera mina tankar längre. Dom tar över. Jag vill bara bli fri från den här skiten, jag är ju bara 15 år? Kan man ens får sånna här tvångstankar i min ålder, hur fan ska jag bli fri från dom? Kan tillägga att jag ALDRIG skulle vilja onanera eller fantisera om ett barn för det är vidrigt, fattar inte heller hur man kan begå övergrepp på barn, så vidrigt.
       Men när jag är mitt uppe i en ”ocd attack” så försöker min hjärna att få mig osäker vart jag egentligen står nör det gäller dessa frågor. Men dom är så självklara när jag kan tänka klart. Iallafall, jag mår dåligt varje dag och kan intr känna ren skär glädje. Det är så mycket så att jag har bara fått med hälften av vad jag känner. Jag vet inte vad jag ska göra, hjälp.. om jag är pedofil så kommer jag ta livet av mig.

       Comment


       • #9
        Du är ingen pedofil, det är tvångstankar. Att få tvångstankar om att man tex är pedofil är inget ovanligt utan väldigt vanligt. Och ja tvångstankar/handlingar brukar debutera när man är ung. Vänd dig till en psykolog, tvångstankar/handlingar går att bota med terapi. Ibland kan man även behöva äta medicin som en hjälp. Men för att bli helt fri måste man vara helt 100 procent ärlig med sina tankar till sin psykolog.

        En orsak till man får tvång är att det är ärfligt, en annan orsak är att man råkat ut för något man av nån anl inte fått bearbetat och istället förläger man ångesten någon annanstans tex man utvecklar ocd, sen kan man även få ocd av halsflussinfektion (gäller dock bara små barn vuxna kan tydligen inte drabbas av det). Och som sagt det går att bli fri med terapi och i en del fall även medicin utöver terapin. Så sök hjälp du ska inte behöva ha det så här när det finns hjälp att få.

        Comment

        Working...
        X