Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hur du gör ett blogginlägg

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hur du gör ett blogginlägg

  1. Klicka där det står Bloggar (under Terapisnacksloggan högst upp på sidan.

  2. Till höger står det My blogs klicka på din bloggs namn
  3. Klicka sen på Blog Entry

  4. Välj Rubrik, du kan även välja icon till ditt blog inlägg el ha no icon

  5. Sen kan du börja skriva ditt inlägg, Om du klickar på ikonen som ser ut som ett A för du mer val för det du skriver du kan välja fet still, vilken still du vill ha på din text, vilken färg och mycket mer.

  Klickar du på ikonen som ser ut som ett gem på ett papper kan du ladda upp ett dokument i blogg inlägget. Klicka på Upload attachments och välj den fil du vill ladda upp. När filen är uppladdad klickar du på Insert så kommer filen hamna i blogginlägget ångrar du dig klicka på Remove.

  6. Du kan även ladda upp bilder dock kan inte bilderna vara större än 2 MB. Klicka på ikonen som ser ut som en kamera, klicka sen på upload attachment där kan du sen välja storlek på bilden, sen hamnar bilden i inlägget ångrar du dig klicka på remove.

  Du kan även klicka på Upload och sen klicka på bilden och hålla nere musknappen och föra in bilden i blogginlägget. Ångrar du dig högerklicka på musen och välj cut.

  7. Klickar du på ikonen som ser ut som en smiley kan du lägga till smileys i ditt inlägg. Just nu har vi inte så många men vi ska lägga till fler.

  8. Ikonen som ser ut som ett gem (brevid kameran ikonen) använder du om du vill få med en länk i inlägget.

  9. Ikonen med 3 staplar använder du om du vill göra en omröstning tex gillar du sommaren? så kan folk svara med de svars alternativ du anget tex ja, nej, vet inte

  10. Allra längst ned står det Tags + där kan du skriva in ord som beskriver vad ditt inlägg handlar om. Tex du har skrivit ett inlägg om depression då kan du där skriva ord som depression, ledsenhet, deppig och liknande (frivilligt).

  11. Är du klar med ditt inlägg kan du klicka på prewiev för se hur det kommer se ut, är du nöjd klicka på Post så pucliceras ditt inlägg är du inte nöjd utan vill ändra något klicka på Close så kommer du tillbaka till inlägget.

  12. Närnågon kommenterat ditt blogginlägg och du svarar måste du gå in på messages (där du hittar dina pm) klicka på moderation och godkänn din egna kommentar annars är det ingen som ser din kommentar.

  OBS


  Just nu har vi tyvärr ställt in bloggarna så alla blogginlägg måste manuellt godkännas av skribenten så när du gjort ett inlägg gå till messafet och klicka på moderation för godkänna ditt egna blogginlägg
Working...
X