Announcement

Collapse
No announcement yet.

elaka grannar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • elaka grannar

  Vi köpte vårt drömmhus på landet endast 2grannar..

  Allt började när barnen övertog marken med bonngård ca 2km ifrån oss..
  Då ville dom stycka av mark nära oss och vi var inte så sugna på grannar nära då vi har katter och höns/tupp.
  vi erbjöddom att få köpa marken men dom sa nej,vi överklagade avtyckningen då vårt hus är fr 1800talet och vi håller den stilen fullt ut.'
  så av många tomter blev det 2.
  nu har en tomtköpare ansökt om bygglov och vi överklagat då huset inte följer det som var sagt,dom har även klagat på vår tupp.
  ocm vår stora hobby.. motorcycklar.


  Då började helvetet men uppdragna postlådor,hot anmälningar på om allt..

  Vi har hållit låg profil,men nu har vi ledsnat.. av allt skit

  Dom ena som ä'r mest hotfull har egen mäklarbyrå...
  Dom gör aalt som går för att jävlas..
  Dom går på vår tomt ,när dom inte tror vi ser.
  Vägra maila och skriva ner vad vi gör som är fel
  Om gäster kommer kommer dom och hotar gästerna som står utmed vägen som leder till åkern men en till väg finns och vi har en vägförening.
  Sertvitut etc.
  fast dom bor 2km ifrån oss..

  jag har så ont i magen och vill nu göra dom illa och anmäla tillbaka,men det är ju och sjunka till doms nivå!:07:

  Allt dom anmäler oss för,dom har värre saker som dom gör ..

  Häcken som polinera i deras dike sedan 1900 talet tex
  Då dök dom upp 6 man och skulle huggga ner den.
  Anmäler oss för olaga bygge då vi bytt tak,panel på pumhuset som är ca 40 år gammalt och säkerligen fått gamla markägare om lov.
  Slängen in saker på tomten.
  Om vi råka gå på deras mark på väg ner till vårt pumphus ,hotar dom oss..


  Vad gör vi!!!!!

 • #2
  Hej

  Det finns olika typer av problem.

  Jag brukar skilja på praktiska problem och problem som är kopplad till värderingar. Praktiska problem är ofta lite lättare att lösa än problem där parterna har olika värderingar.

  I en del fall finns det problemsom jag kallar system fel då har den ena partern oförmågan att överhuvudtaget förstå då blir det väldigt svårt att lösa problemet I ditt fall kanske det är ett systemfel.

  Hälsningar

  Jonas


  Nedan finner du en artikel om ovanstående men kopplat till relationer


  Jag upphör aldrig att förvånas över att par inte blir förvånade över att samma gamla problem dyker upp om och om igen. Om du och din partner känner igen er, kan det vara bra att dra öronen åt sig. Många par kämpar år ut och år in för att försöka ändra sin partners hjärna, men jag har nyheter åt er: Det är sällan detta fungerar. I de flesta fall beror deras meningsskiljaktigheter på djupt skilda värderingar och föreställningar. Du kanske är av uppfattningen att du och din partners situation är unik. Jag är ledsen att säga att alla gräl, oavsett innehåll, kan delas in i två huvudkategorier: antingen är de av praktisk karaktär och går att lösa, eller så ligger de på en djupare nivå av värderingar och föreställningar, problem av perceptuell karaktär. Detta innebär att de kommer att leva kvar i relationen för evigt, i en eller annan form, om ni inte gör något åt dem. Det finns massvis av psykologer och terapeuter som säger att ni måste lösa merparten av era problem för att relationen skall fungera. Tyvärr vet de inte vad de pratar om. När ni väl förstår detta, kommer ni vara redo att acceptera de mest förvånande fakta om er relation.

  De flesta djupare gräl och bråk saknar en perfekt lösning. Det beror på att de flesta tunga gräl handlar om att ni har olika värderingar och föreställningar. Det var därför som ni attraherades av varandra i början. Närmare bestämt tillhör ca två tredjedelar av våra konflikter inom äktenskap och relationer denna kategori. Den enda nyttan med att bråka om dessa olikheter är att ni lyckas med att slösa tid på att förstöra er relation. Om du och din partner upplever att ni har svårt att skilja på vad som är lösbart och icke lösbart, kan det vara bra att identifiera följande: Det som är olösligt upplevs många gånger som mer smärtsamt. Det beror på att diskussionerna kring ett lösbart problem ofta handlar om en särskild situation eller beteende. Det ni måste inse är att när det gäller perceptuella problem, är de olösliga då ingen äger sanningen. Det finns ingen absolut sanning, bara två subjektiva kartor.

  När du och din partner väl har identifierat och definierat era problem, kommer ni att kunna resonera om problemet på ett annat sätt. I relationer som saknar bra kommunikation, blir ”olösliga” problem det som till sist tar död på relationen. Istället för att lösa problemet en gång för alla, kommer ni att cementera fast problemet i relationen genom att ha samma konversation om och om igen. Ibland kan det vara svårt att se skillnaden mellan ett olösligt perceptuellt problem och ett lösbart. Om du känner igen dig i nedanstående checklista, har ni troligtvis ett olösligt problem.

  Konflikten får dig att känna dig avvisad av din partner.

  Du fortsätter tala om det, men får ingen klarhet i det.

  Båda är nedgrävda i sina positioner och är ovilliga att kompromissa.

  Efter att ni pratat om ämnet, slutar det ofta med att du känner dig mer frustrerad och irriterad.

  När ni pratar saknas humor, skämt och respekt.

  Ni har blivit mer och mer oflexibla med tiden, vilket i sin tur leder till att kommunikationen inte flyter på längre.

  Ni har distanserat er från varandra emotionellt.

  Comment


  • #3

   OK att separera frågor i lösbara och olösbara är ett första steg?


   Dom lösbara går att hitta förhandlingslösningar på men hur får man till stånd en förhandling i sverige av idag?

   Min uppfattning är att här hittar vi orsaken till dom flesta problem idag i sverige att forumet saknas tom för dom möjliga lösbara frågorna.


   Dom olösbara där insikten om hur känslor kan leda en till olösliga konflikter kan ju i bästa fall hanteras i samtal med andra som upplevt liknade problem och där konsekvenser och annat kan skapa insikten att jo det är inte värt detta elände..

   Här behövs det kognitiva övningar och exempel men också forum där likasinnade kan tillsammans bryta olyckliga trender i stället för som oftast eskalera olämpliga beteenden


   Comment

   Working...
   X