Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jag får inte orgasm om jag inte blir förnedrad m.m, vad ska jag göra??

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16

  Hollywood, tack för dikten!


  Comment


  • #17

   Ingen har någonsin skrivit en dikt till mig. Tänka sig att det blev om mina barndomsbekymmer..


   Comment


   • #18

    Bra.


    Ja att du är såpass medveten om din situation(d.v.s. även orsaker, inte bara de upplevda och känslomässiga konsekvenserna).

    Det kallas i vissa terapeutiska sammanhang för: "Att äga sitt problem". Väldigt många som inte "äger sitt problem"(på det du berättar om din pappa, så verkar det som att han inte äger sitt problem, så att säga).


    Och äger man inte sitt problem, då kan man inte heller förhålla sig konstruktivt till det(för det finns ju inte! ). Så tråkigt nog så kan du behöva vänta på förståelse och acceptans från din pappa - tills det att han tar itu med sig själv(och bland annat då äger sitt eget problem).


    De flesta terapeuter, som verkligen bryr sig, skulle gärna slippa ta betalt, dock så om de inte får betalt så behöver de ha ett annat jobb. Ett annat jobb som tar tid, energi och medveten närvaro - det ger överlar mycket mindre möjligheter till att orka med och hinna med att stötta och finnas till hjälp för andra. Så utav två icke optimala sätt att bemöta det hela på, så väljer de då det sätt där de faktiskt kan få hjälpa människor(vilket t.ex. resulterar att du som kunde behöver betala).


    Sedan finns det "rötägg" inom alla branscher, tråkigt nog.

    Så min poäng är nog att om en terapeut tar betalt, så har det ofta inget med att dom vill ha dig som pengakossa, så att säga(men finns ju de som fungerar på andra mindre trevliga vis).


    Hörsägen kan vara bra att gå på, alltså om du har vänner eller andra bekanta som gått till/hos någon, och själva upplevt att de blivit varmt och respektfullt bemötta och fått bra stöd och verktyg och gjort stora framsteg undertiden de gått hos terapeuten(och helst gärna efteråt med, att framstegen fortsätter).


    Eller kanske någon bekants bekant som varit någonstans, det kan vara värt att i.a.f. kolla upp/närmare på. Annars så får man ändå kanske lov att ta chansen, för alternativet kanske annars blir att det skjuts på framtiden(terapi, samtal o.s.v.) och då blir det helt klart inte något bra du får.

    Du är i din fulla rätt att "prova" olika terapeuter.


    Du skulle kunna besöka flera olika terapeuter, psykologer, psykoterapeuter o.s.v. med frågan om du kan tala i ca 5-10 minuter med dem(innan du bestämmer dig för att du vill börja hos just dem/henne/honom), för du vet hur viktigt personkemin är, som inte alltid stämmer, men som ändå inte är någons fel utan att man synkar dåligt med varandra.

    Min personliga uppfattning är nog att de som främst vill andra väl, och har bra insikter, tycker det är bra och friskt vågat att fråga/berätta det.

    De som blir kränkta, de har möjligtvis något som de är i behov av att bearbeta hos sig själva, och har kanske inte det bästa för ögonen, gällande dig och ditt liv och mående.


    Comment


    • #19

     StinaGrina Jag tycker inte att det var en speciellt fin dikt du fick


     Önskar jag kunde skriva nåt fint åt dig. Kanske jag gör.


     Varma kramar från mig.


     Comment


     • #20

      Jag läste också den nu... hmmm va huh... Borde egentligen anmälas.


      Tycker Lennys svar för övrigt är kanon.


      Comment


      • #21

       Meh jag skoja juh....retas får man väl.....de kanske pirrade fjärilar i hennes mage efter den dikten hahahaha


       Comment


       • #22

        Nja du är väl ingen direkt duktig dikt-skrivare. Speciellt inte när det kommer till att försöka få det att "pirra" i mig.

        Jag vill ju sluta vara såhär så det var väl ganska taskigt om meningen var att försöka få mig kåt.

        Jag blev mest förblindad av att du tog dig tid att skriva det till mig. :/


        Comment


        • #23

         Tack Scarlet, det var snällt av dig. Hoppas allt är bra med dig (:


         Håkan, jag tyckte inte att jag fick något riktigt svar från Lenny, även om jag är väldigt tacksam över att han skrev!

         Jag hade nog hoppats på för mycket, att något av experterna kunde läsa det jag skrev för att sedan säga "Dit ska du gå!". Jag vet att det är svårt då dom bara fått en liten del av min historia men jag trodde ändå att det var tillräkligt för att kunna ge mig en "diagnos". Eller att genom min berättelse kunna säga att "det låter som att du har det här..och då bör du söka hjälp hos någon såndär..".


         Det känns ju bara så himla hopplöst när man vill få bukt på sina problem men inte vet vart man ska gå eller börja. Jag önskar att det fanns någon specialist inom ämnet som kunde veta på ett ungefär vad som kunde hjälpa mig. Jag tror inte att jag är ensam om mitt problem även om det kanske inte kryllar av liknande där ute.


         Vet någon om en masochist kan bli upphetsad av vanligt sex?


         Comment


         • #24

          Tack bo-håkan.


          Ja, de flesta med "andra läggningar" har tillfällen då "vaniljsex" får dem att "gå igång". Vissa har få tillfällen, vissa har många, är svårt att räkna på.


          Förstår att du kan tycka att mitt svar på sätt och vis är diffust. Dels för att vi "experter" här på TS(eller jag i.a.f. som är den ende jag egentligen kan uttala mig om) inte är helt bekväma med att "peka" till/på vilka företag man kanske bör gå till.


          Jag tror inte det finns en enda suverän terapiform(jämfört med alla andra - flera suveräna terapiformer tror jag dock att det finns), men om det är någon jag tror lite mer på än många andra, så är det KT(Kognitiv Terapi, alltså inte KBT), som handlar mycket om att förändra, utveckla, byta ut, förstärka, försvaga o.s.v. en individs grundföreställningar och känslor, kring och om sig själv.

          Och flera av oss "experter" här på TS arbeter som terapeuter som till stor del använder sig av Kognitiv Terapi(med inslag av PowerThinking och NLP. PT och NLP är en samling saker/modeller/verktyg tagna från det som visat fungera sig bäst inom de allra flesta olika former av evidensbaserad terapi(och coaching).


          Vanligtvis så brukar "experterna" här på TS slussa vidare personer, om det är någon som har specifika beykymmer, och där de då känner till någon annan som är extra bra på att arbeta kring just sådana saker. De tar även hänsyn till den form av personlighet man verkar ha, för att även där kunna matcha med någon som matchar med den eventuella klienten(för så bra och effektiv kommunikation som möjligt).


          Comment


          • #25
           Reagerade väldigt på följande kommentar gällande dikten, hur tänker man om man skriver en sån dikt "på skämt" som handlar om en sådan händelse för att sen fråga om dikten är upphetsande? Jag blir så arg. hur dum i huvudet får man vara?! Reagerade på den först när jag läste den men läste den en gång till och tolkade den då på ett annat sätt och tänkte att den som skrivit dikten borde lägga till en kommentar om vad som var budskapet i den så den inte skulle misstolkas, så vart både arg, ledsen och besviken då det på nästa sida står bekräftat från användaren att det skrevs enbart i syfte att vara elak. StinaGrina, vore jag bättre på att skriva dikter skulle jag skriva en fin dikt, en dikt om förståelse om medkänsla, ett hopp om att du någon gång ska kunna känna att du är värdefull (för det är du) och att aldrig något av det du varit med om är ditt fel och att dina reaktioner och känslor nu inte är så ovanliga efter det du varit med om men att du måste sluta söka efter det som skadar dig ( och menar inte enbart sk. fysiskt våld eller förnedring, det mest avgörande i den frågan handlar ju om hur man själv upplever det. Finns ju dom som blir upphetsade av sådant, men leder det till att man får hemsk ångest efteråt då blir det bara ett destruktivt beteende som gör en illa och som skadar en både fysiskt och psykiskt)

           Skriver min första tolkning av dikten, och hoppas ändå att den var menad mer så en som en dikt för att vara elak och kränkande även om jag inte tror det efter andra inlägget som skrevs.

           Stina grina när hon var en liten flicka fick hennes pappa henne att lipa när hon låste sig in för att slippa lida så skrattade ut hennes bror henne och pappa dansade ut hans pipa stackars lilla fina nu i vuxen ålder får pina för hennes tvångsmässiga utsätter sig i limmande sitsar som vissa använder som sina toalettringar, vilken peanut..... *poff* Fick hon nu orgasm?? vilket fnask?? finns de värre fåntratt? sa de plask fnattet i de lilla fjantet???

           Handlar om en liten flicka som farit väldigt illa redan som liten. Att hon som liten grät och försökte skydda sig mot det som gjorde henne illa men i vuxen ålder istället tvångsmässigt söker sig till de som gör henne illa och behandlar henne som skit eller sätter sig på eller trycker ned ( tänkte på raden med "som vissa använder sina toalettringar") Att hon vart skrattad åt som liten och ingen verkade förstå att hon mådde dåligt utan drev istället om det som skedde och hur hon mådde. Att just det speglar väldigt mycket av hur dikten är skriven, att den låter lite som när barn håller på och retar varandra och är rätt taskigt skriven och förminskande och nedvärderande men trodde först att det var en slags andra mening i det liksom -är det såhär du känner inför dig själv? -Är det såhär du ser det? -Är det sånna här saker du säger till dig själv? och då får dikten en helt annan innebörd. Också raderna om orgasm, fnask, fåntratt osv tolkade jag som mer kritiska frågor om det var så det känes, om det var det StinaGrina sa till sig själv eller kände sig som. Hoppas den tanken fanns i dikten ändå och att det mer är ett ifrågasättande om vad man accepterar eller om man säger ifrån och är skriven i hoppet att kunna förändra den bilden dikten i sina ord förmedlar.

           Comment

           Working...
           X