Announcement

Collapse
No announcement yet.

Konstiga rädslor, rädd för ALLT.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Konstiga rädslor, rädd för ALLT.

  Jag är rädd för nästan allting, jobbigt va?

  Ja väldigt jobbigt jag lever med konstant ångest

  inget som bara går att rycka upp sig ifrån direkt älskar livet och uppskattar det men rädslor ligger ivägen och får anstränga mig mycket för att kunna njuta, känner någon igen sig och kanske vill snacka om detta? • #2

  Jo nog känner jag igen mig. För ångesten o rädslor tar lätt över och det känns inget bra för man blir så hindrad i livet, sen folk runt en som ofta har svårt att förstå en...


  Comment


  • #3

   Jo nog känner jag igen mig. För ångesten o rädslor tar lätt över och det känns inget bra för man blir så hindrad i livet, sen folk runt en som ofta har svårt att förstå en...


   Comment


   • #4

    Hej Mikaelann!


    Jo, jag känner igen mig. Jag hade det sådär konstant tidigare i livet. Jag var rädd för precis allting, och gick och spände mig, och fick ångest. Detta resulterade ofta i att jag dels fick huvudvärk, men också fick mitt immunförsvar sig en rejäl smäll. Jag hade ständiga förkylningar och luftvägsinfektioner, och var sjuk i ca. 9 månader per år under många år.


    Detta ändrade sig när jag började jobba med mina egna tankar. Jag insåg att mina tankar och rädslor orsakade att det blev så med immunförsvaret, och att jag kunde styra mina tankar. Det är väldigt viktigt att man försöker styra sina tankar, och inte låter dem hoppa runt som apor på ett apberg. Det går att styra dem, emot tankar som får en att må mycket bättre, och att känna sig mindre rädd. Det enda sättet att hantera sina rädslor på, är att jobba med sina egna tankar, och att börja styra dem emot sådant man helst vill känna/uppleva.


    Det fungerar så här, att först tänker man en tanke, och cellerna i kroppen reagerar på olika vis, sedan tänker man en tanke till av liknande karaktär, och kroppen får sig en skjuts till av samma känslor ( t.ex rädsla ). När man väl börjat tänka en viss typ av tankar ( t.ex sådana som skrämmer upp en ), så får tankarna upp farten, och fler och fler tankar av den typen radar upp sig. När man hållit på sådär ett tag, är det väldigt svårt att bryta tankemönstren. Men det går!


    Jag började jobba med affirmationer. Det är ett positivt uttalande i nutid, om hur jag vill ha det, vad jag vill känna/tänka istället, för det negativa som jag brukade tänka/känna. Jag började med att gå långa promenader med mina hundar, och under tiden gick jag omkring och hittade på alla möjliga positiva uttalanden om olika saker, särskilt sådant jag var rädd för. Ju mer jag gjorde det, desto mer vande sig mina tankar vid att styra in sig på det mer positiva. De fick kraft och dessutom blev det mer och mer en vana. Därigenom bröt jag mina negativa/rädda tankemönster, och jag började må bättre.


    Jag såg till att göra det här väldigt regelbundet, åtminstone ett rejält pass varje dag (ungefär en timme om dagen), tills min hjärna blev mer van vid det nya sättet att tänka. Jag satte upp postitlappar med påminnelser överallt hemma, om att komma ihåg att tänka rätt tankar, för att slippa ramla ner i rädslan. Numera behöver jag inte göra det dagligen, utan lite då och då, eftersom det har fått en underbar effekt att affirmera. Dock har jag fortfarande väldigt många postitlappar, för att verkligen komma ihåg att tänka rätt sorts tankar.


    Du kan googla på "affirmationer", för att lära dig hur man gör för att styra om sina tankar. Det finns en hel del matnyttigt på nätet om detta, och som självhjälpsmetod är det ypperligt, och jag rekommenderar det starkt! Det har hjälpt mig enormt mycket, och förändrat mitt liv till det bättre, på många vis!! Mina rädslor har mer och mer minskat, och jag känner mig alltmer tillfreds med livet, och jag har större kontroll över mitt liv, än jag haft tidigare. Förr hoppade de där aporna ( tankarna ) vilt på apberget, och jag hade både humörsvängningar och kände mig låg och rädd, när jag lät det ske.


    Jag väljer med omsorg vilka människor jag bjuder in i mitt liv, och det hjälper också till att skapa trygghet. Jag undviker människor som är energitjuvar eller negativa, och bjuder hellre in dem som är snälla, generösa och omtänksamma. Tidigare hade jag ingen koll på alls vilka jag hade i mitt liv. Jag vill ha relationer som stärker, och som får dels mig själv att må bra, men också den andre att må bra. Det ökar tryggheten och välmåendet i längden.


    Vänliga hälsningar,


    mintax2


    Comment


    • #5

     Jag är också rädd för typ allting, och jag hittar hela tiden nya saker att oroa mig för. Det är jättejobbigt, socialt också. Jag känner mig jobbig när jag inte vågar göra saker (t ex. äta på restaurang) bara för att jag är rädd för så mycket. Det känns som att jag aldrig kommer hitta någon som skulle acceptera och förstå det. Sen så är det som du säger svårt att uppskatta livet. Det är svårt att LEVA, för jag tycker att det är jobbigt att resa pga. rädsla för att flyga eller rädsla för att k* (emetofobi) och som sagt att äta på restaurang.


     Comment

     Working...
     X