Announcement

Collapse
No announcement yet.

Utnyttjar flickvännen mej ?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Utnyttjar flickvännen mej ?

  Hej blev tillsammans med mitt ex igen efter 5 år men det känns ibland som exet inte tycker om mej lika mycket eller vill utnyttja mej ? själv så har jag aspergers och hon har lätt utvecklingstörning låter värre än det är men hon funkar bra i samhället. Hon lämnade mej för en annan som jobbade på samma jobb som henne, de var tillsammans i 5 år och vi var tillsammans i 3 år. tjänster åt mej gör hon knappt något det är alltid jag som

  handlar på morgonen franskbullar åt oss och godis vad det nu är, hon delar inte alls ofta med mej på saker vi ska köpa för hon säger att hon inte har pengar. På de dagar som hon vet vi ska ha sex är hon snällare mot mej allså varför ??? frågade henne varför men det blev svårt för henne att svara på.Hon har sagt ofta att hon sparar till saker visst jag kan förstå det det har varit körkort,sen så

  jobbar hon inte lika mycket som jag så hon får inte lika mycket pengar. Hon är timanställd, av misstag tyvärr såg hon att jag hade en hel del sparade pengar. Hon har inte laggt upp någon bild på oss på sociala medier ännu vi har varit tillsammans typ i ett halv år, när jag frågade henne om detta sa hon att det var för jag inte hade laggt upp någon bild själv. Hon ändrade inte sin status till förhållande på facebook från det att jag sa till henne, på sin mobil konstigt nog har hon bara en bild på sin dotter som bakgrund jag sa till henne varför kunde vi inte ta en bild med alla vi
  tillsammans men det verkar aldrig bli av. Hon är ofta arg på mej för jag gjorde något fel.

  Förr relationen bakåt i tiden så spelade jag mycket dator och brydde mej inte alls på det sättet som jag gör nu mot henne, så jag bryr mej mer om henne nu. Jag tror det är min aspergers, Om det är som hon vill ge igen ? jag har bättrat mej mycket på det jag var dålig på. Hennes ex syster skaffade en ny kille och vad jag tycker ser det ut som intresse.

  Hon frågade om jag kunde visa hennes ex systers nya kille för han jobbade på samma jobb som jag, jag jobbar ej kvar där nu. Så jag visade henne honom på facebook och det första hon sa var han var ju snygg. Direkt efter sa hon ska lägga till honom på facebook, men sa sen nej jag väntar lite. Jag är inte säker om det är intresse för jag har svårt att se sådant men det är att hon ler ofta mot honom ställer personliga frågor till honom,sen är det något med blicken men jag vet inte har svårt att se sådant. En gång när vi skulle bowla med han och hennes ex syster så hade hon köpt absolut de tajtast byxorna jag sett på henne som hon skulle ha på sej.

  Hon har sagt saker som att hon skulle vilja ha ett barn men jag vet inte om det är så bra ?
  Denna killen har problem som alkohålen lite,spelproblem spelar på casinospelen på mobilen.
  Så borde jag lämna denna relationen nu eller inte ? eller är det bara jag som missuppfattar det hela ?


 • #2
  Vill först skriva att om nu är så att hon utnyttjar dig så behöver det inte vara medvetet från hennes sida. Dvs inte elakt ment men det kan bli så ändå.

  Som du beskriver så är inte relationen som förra gången. Något har ändrats. Kan vara att ni som personer ändrats, kan vara att hon eller du omedvetet byggd upp skydd mot att bli sårad som förra gången, eller något annat.

  Så istället för att grubbla på vad hon tänker, tycker, vill, har för avsikt osv, kanske det är viktigare att du frågar dig hur du mår av denna relationen? För det går alltid att vara oense om vem som sa eller gjorde vad, vad som var avsikten osv.

  Jag tycker du ska ta en rejäl diskussion där istället då för att hitta "fel" hitta till vad du och hon behöver. Inte du sa si eller så eller gjorde si eller så. Utan tex att du behöver känna trygghet i relationen, du behöver känna dig älskad, och annat du känner du behöver. Och diskutera hur ni ska nå dit. Eventuellt kompromissa om vissa saker där ni skiljer er, så att båda får det ni behöver.

  Nu vet jag inte varför det slutade förra gången, kan ju ha varit flera faktorer. Men både du och hon kan ha utvecklat försvarsmekanismer för att undvika att bli lika sårad som förra gången. Att ni beter er som ni beter er för att undvika smärta. Fungerar ju inte riktigt i en relation och kan vara svårt överbrygga utan hjälp från en terapeut.

  Det finns också något som du själv behöver fråga dig. Ni var ju i en relation länge tidigare. Vad har ändrats som gör att du tror det kommer att sluta på annat sätt denna gången? För att vara i en relation "i brist på annat" kommer ju inte att gå så bra i längden. Så om du inte har något svar typ "Vi har mognat", "Jag har insett vad jag behöver", "Jag vågade inte släppa fram mina känslor då" eller annat så finns det ju inte mycket grund för en relation.

  Sedan om försökt prata, försökt kompromissa, så har du det svåra att bortse från "varför" och fråga dig "Mår jag bra av denna relationen?". Och om inte mår bra av den så är nog det bästa alternativet att avsluta.

  Jag vet det är kusligt för livet kommer inte med några garantier. Du kommer inte veta om du mår sämre eller bättre om avslutar. Du kommer inte att veta om det kommer att dyka upp någon annan som du trivs bättre med. Du kanske inte vet nu om det är bättre att vara själv än att känna så som du gör nu. Du måste väga alla de sakerna mot varandra och besluta hur du vill ha ditt liv. Det är väldigt väldigt svårt när älskar den andra personen.

  Jag är ingen expert, bara några tankar.

  Comment


  • #3
   Du har så mycket rätt i det du säger

   Comment

   Working...
   X