Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erfarenheter av Efexor

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Blå
  started a topic Erfarenheter av Efexor

  Erfarenheter av Efexor

  Är OERHÖRT intresserad av att höra om era erfarenheter av Efexor.

  Har sedan ett år tillbaka ätiti efexor 75 mg för depression/utmattningsdepression/ångest/GAD eller vilken diagnos det nu är.

  Mår till största delen bra men har biverkningar som TRÖÖÖÖG mage, viktuppgång (kan i och för sig bero på dålig karaktär), dålig sexlust, "stötar" i kroppen + overklighetskänsla om jag glömt en tablett (handlar endast om timmar).

  Är det någon som har erfarenheter av graviditet och efexor så är jag intresserad av era erfarenheter.

  Kan verkligen 75 mg ha någon effekt, eller är det placebo <img src=" title="Confused" />.

  Vill verkligen ta del av era åsikter/erfarenheter.

  // Tack på för hand

 • millan8950
  replied
  Beror på

  Leave a comment:


 • millan8950
  replied
  Har börjat med Venlafaxin/Efexor för lite mer än 3 veckor sedan. Än så länge har jag mest insättnings symptom. Har varit till psykakuten jätte mycket och ringee dit hela tiden. Vet inte vad som är vad men samtidigt har jag gjort illa ena benet och är väl hypokondriker och får ångest över det. Så vet inte vad all ångest be

  Leave a comment:


 • replied

  Jag lånar tråden lite.


  Står på 150 mg sedan en månad och känner att medicinen har börjat hjälpa mig nu. Nedsatt men fortfarande funktionell libido är min enda biverkning.


  Jag har kört depotkapslar men tänkte öka dosen till 225 mg och det finns inga kapslar för den dosen. Därför undrar jag om ni upplevt någon skillnad när ni bytte från depotkapslar till depottabletter? Depottabletter om 225 mg finns av fabrikatet Medical Valley, och jag tänkte alltså prova dessa. Någon som känt skillnad mellan depotkapslar och depottabletter?


  Jag vill helst inte ta 150 + 75 i kapselform, då verkan blir annorlunda än om man äter EN depotförpackning med den avsedda dosen. Jag upplevde i alla fall en markant skillnad mellan att käka 75 + 75 (två kapslar på morgonen) och att käka en kapsel på 150. Det senare alternativet verkade längre och starkare. Jag antog att det är svårt att få till samma optimerade frisättning genom att käka 2x75 istället för 1x150.


  Tack!


  Leave a comment:


 • replied

  Jag håller just nu på att avsluta min tid med Efexor. Har ätit denna medicin sedan 2003 och under ca 1 års tid har jag istället för att äta 2x75 mg per dag, ätit 75 mg varannan dag. Nu ska jag, efter råd från läkare, äta 75 mg var tredje dag i 14 dagar och sedan sluta helt. Jag började med denna slutgiltiga nedtrappning i fredags och det känns rejält. Jag är YR, uppskruvad och har svårt för att slappna av, eller sova ordentligt. Ryckningarna i kroppen ska vi bara inte prata om.

  Jag hoppas att det kommer ordna sig, känns nästan som att slänga nappen

  Jag försöker tänka på det positiva; sexlust som förhoppningsvis kommer tillbaka och att jag blir av med de extrakilon som kommit med medicinen.


  Leave a comment:


 • replied

  Äter sedan tre månader tillbaka efexor och tycker den fungerar fantastiskt bra. Åt tidigare citalopram, men hade då mycket ångset som jag hade svårt att hantera. Mådde lite illa och var trött när jag satte in efxor, men annars inget. Humöret är jämnare nu, vilket är till väldig glädje både för mig och omgivningen. Är jag orolig när jag skall sova tar jag en atarax.


  Leave a comment:


 • replied

  Jag åt efexor i några månader, tyckte inte den hjälpte mot min depression. Jag låg på dosen 375 mg och trappade också ut 375 mg helt på en vecka, som en*läkaren bestämde.


  Leave a comment:


 • replied

  Jag kan iaf känna kärlek med Effexor, och glädje. Jag tror att om man känner sig trött så är det lätt att skylla på medicinen, men det kan ju lika gärna vara depressionen i sig som orsakar tröttheten och bristen på lust. Att känna sig borta i huvudet och svårigheter att tänka och komma ihåg*tror jag också kan bero på själva depressionen. Det vore ju konstigt om Effexorn skulle lösa allt, alla symtomen till depressionen, den är ju till för att dämpa ångest, dom andra symtomen finns ju kvar, om man inte blir frisk...så det är uppenbarligen olika för alla.


  Leave a comment:


 • replied

  Jag tror man får resonera som talesättet "pest eller kolera", att inte medicinera ger negativa effekter, att medicinera ger andra negativa effekter. Gäller att hitta något där de biverkningarna och andra negativa effekter är mindre påfrestande än utan medicinering.


  Tror det är så med de flesta preparat som "har effekt", finns en baksida. Men så verkar olika personer påverkas olika, så för att funkar bra för en person betyder inte att funkar bra för en annan.


  Så blir lite som du gjort, får testa sig fram tills hittar något som fungerar för dig.


  Bara vad jag tror.


  Leave a comment:


 • replied

  Jag var inne och snackade med en psykolog och jag frågade vad jag skulle käka för nån sorts piller och han sa utan att tänka Efexor Depot. Efter detta har jag läst att detta piller är ett SNRI och "stimulerar" både serotonin och noradrenalinet, vilket låter kanon. Skitbra tänkte ju jag då! Har testat en hel del "vanliga" SSRI utan direkt nämnvärd effekt och inga biverkningar vad jag kan komma på.


  Efter att ha läst denna tråden börjar man ju undra vad det är för skumma piller.


  Leave a comment:


 • replied

  Hej alla som tar/tagit Efexor!.


  Om ni har slutat med Exexor undrar jag hur ni mår utan den nu?.


  Satte ni ut tabletten själva eler var det läkaren eller sammarbetade ni?.


  Under hur lång tid pågick utsättandet?.


  Jag tar denna tablett ochså sedan många år tillbaka och biverkningarna märks men lkaren vill inte att jag ska sätta ut den.


  En mkt okunnig läkare trappade ner den en ggn och jag höll på att bli galen av oro men hon gjorde fel sades det.


  Hoppas och önskar at ni alla mår bättre nu,Kram från mig{#emotions_dlg.lol}


  Leave a comment:


 • replied

  OXC003: Hur mycket gick du upp och hur snabbt gick du ner det (om du gjort det) efter att du slutat? Jag mådde nämligen skitbra på efexor men gick upp dubbla siffror.. Har satt utt det för ett tag sedab men vikten sitter fast... SUck.


  Leave a comment:


 • replied

  Hej


  Gick upp OERHÖRT mycket av den tabletten, vi snackar "dubbla" siffror.


  visst måde jag "okej", men fasen sämre pga viktuppgången, vart ett moment 22...


  Leave a comment:


 • replied

  ja 75 har effekt! men jag har dålig erfarenhet, var noga med att läsa igenom alla biverkningar och ha koll på det osv!   lycka till


  Leave a comment:


 • replied

  För mig har efexor i hög dos räddat mitt liv. De sista åren har jag fungerat helt normalt mha medicinering. Mått kalas och verkligen levt ett liv, jag tidigare inte ens visste fanns. Jag har brist på noradrenalin. Innan jag började äta efexor, hade jag gravt matmissbruk sen flera år, var rejält deprimerad och ville inte leva. Låg veckorvis i sängen, klarade inte svara i telefon, ta in posten och vågade inte öppna dörren om det ringde på. Människor i min närhet var motmänniskor istället för medmänniskor, jag var oerhört nojjig och misstänksam. Jag har under årens lopp provat flera gånger att långsamt trappa ner. Men då återskommer alla mina symtom plus ett gäng andra. Utan efexor återkommer mitt matmissbruk och alla mina nojjor som ett brev på posten. Med efexor lever jag ett bra liv. Jag ser det som likadant som en diabetessjuk som medicinerar med insulin. Just nu har jag haft en rejäl svacka i mit liv, men det beror på dödsfall i familjen, det hjälper tyvärr inte efexor mot ;-) Jag är försiktig om att uttala mig om medicin i allmänhet. Det som räddar livet för en, kan ju vara katastrofalt för en annan.  Ville bara väga upp lite genom att berätta att efexor är inte negativt för alla.  


  Leave a comment:

Working...
X