Announcement

Collapse
No announcement yet.

Diskutera sesion 1

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Diskutera sesion 1

  Här kan du diskutera eller dela med dig av dina erfarenheter kring session 1

  Hälsnigar
  Jonas

 • #2
  Tycker att session 1 förklarar på ett bra sätt de olika teknikerna som används på programmet. Jag hoppas på att lite längre fram i programmet få veta mer om hur man kommer till rätta med dysfunktionella tankestrukturer. Det skulle hjälpa mig en hel del tror jag. Blev också intresserad av det här med exponeringsträningen.


  Vad det gäller NLP jag har också själv tänkt mycket på att hur man tänker påverkar hur vi beter oss. Vissa dagar när man mår mycket bra ser man vissa saker ur ett helt annat (mer positiv) perspektiv än andra dagar när man inte mår lika så bra (då är allting svart och ointressant). Men visste inte att man kallar det nått speciellt (NLP). Jag tror att dr Phill och även Oprah brukade snacka ofta om det i sina TV-shower.


  Efter att ha läst den första delen får man lust att gå framåt och jobba sig igenom hela programmet. Hoppas det här blir nyttigt för mig...

  Comment


  • #3
   Hej Malena

   Det kommer mera om tankar session 6 7 8 9 11 . Ta inte för många sessioner åt gången. Det sätter igång en del processer

   Jonas

   Comment


   • #4
    Nej jag ska inte ta många på en gång, tar det i min egen takt, vissa saker ska tar tid att smälta...

    Comment


    • #5
     Denna sessionen var jättebra och väldigt lärorikt, jag skall göra alla andra också så fort jag får ihop krediter <img src=" title="Smile" />

     Maria

     Comment


     • #6
      Nu tror jag i och för sig att mina skadebeteenden är ett symptom på den stress och ångest som ibland övermäktar mig och därför så vill jag tro att svaret nog är ja, eftersom det är skadliga tankestrukturer som stressar upp mig och får mig att skada mig själv...

      Comment


      • #7
       Hej

       Ja programmet är anpassat så att du skall kunna ha vilket problem som helst. jag har tankat upp ditt konto med 50 riksdaler så du kan jobba vidare.

       Hälsningar
       Jonas

       Comment


       • #8
        Tack snälla Jonas, det är verkligen underbart att ni kan och orkar uppmärksamma varje inlägg här på terapisnack. Jag jag uppskattar verkligen de 50 riksdalrna.        Hoppas att du får en fortsatt bra vecka och att du fortsätter att flika in ibland.        Varma hälsningar/Marik

        Comment


        • #9
         Vilket av avsnitten är att rekommendera för dålig självkänsla?

         Comment


         • #10
          Hej Henriksson, vet tyvärr inte, men tycker du ska gå igenom alla, bäst är i rätt ordning, behöver du krediter så säg till så skickar jag lite till dig, är det ngn annan som behöver så skicka pm, så länge jag har kvar så kan lika väl andra använda dem...
          kraaam

          Comment


          • #11
           Kognitiv terapi är förmodligen rätt väg att gå för mig, då negativa och ofta ologiska tankar är vad som hämmar mig i livet. Jag är inte deprimerad "bara för att", jag är deprimerad på grund av de tankar som återkommer och som hela tiden hämmar mig i livet och hindrar mig från att göra saker jag skulle vilja göra.

           Förstår själv att många av de "problem" jag hela tiden tänker mig inte är realistiska, men hoppas kunna känna det mer säkert än vad jag gör nu, ser fram emot att testa detta online.

           Comment


           • #12
            Har läst en del NLP-böcker tidigare. Har fått ut en del av dem fast jag ibland tycker det blir lite väl abstrakt med för många tankeexperiment. Ser framemot att läsa vidare här. Verkar lovande att programmet inspirerats av flera olika "läror".

            Comment


            • #13
             Hej
             Jag blev väldigt glad när jag hittade den här sidan igår <img src=" title="Smile" />

             Jag har funderat att gå några terapikurser för min stress och sociala fobi förut, men jag känner stor rädsla när jag ska ringa och boka tid till doktorn, så det blir inte av för mig.

             Förhoppningsvis kan den här guiden/terapin hjälpa mig.


             Mvh Tomas

             Comment


             • #14

              Äntligen, ngt som jag faktiskt tror på och vill göra. Ett självhjälpsprogram som jag letat så efter. Synd att krediterna tog slut, får jobba ihop flera så jag i lugn takt kan gå igenom sessionerna! Tack för ett forum som förresten gjort att jag fått lite hopp om livet tillbaka!


              Comment


              • #15

               Jag vill gärna testa detta program men är helt ny medlem och har inte hunnit dra ihop de kreditpoäng som krävs. Har ingen ork att skriva inlägg just nu heller så om någon vänlig medlem som har överflöd av kreditpoäng kunde skicka några till mig vore jag oerhört tacksam :-)


               Comment

               Working...
               X