Announcement

Collapse
No announcement yet.

En studie om depersonalisation, deltagare sökes

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • En studie om depersonalisation, deltagare sökes

  Hej, jag är en student på 24 år som ska göra en studie i vår som ska behandla ämnet "depersonalisation".


  Anledningen till varför jag vill göra detta är bl.a. för att jag har upptäckt att det finns mycket bristande kunskap om tillståndet inom den svenska psykiatrin, och många personer hörsammas inte när de berättar om sina overklighetskänslor eller sina känslor av att inte vara i kontakt med sig själva när de "behandlas" inom psykiatrin. Syftet med studien är att öka kunskapen om hur tillståndet kan se ut för olika personer som har detta, och i framtiden hoppas jag personligen att man kommer uppmärksamma detta i högre grad eftersom det tycks vara ett väldigt jobbigt tillstånd.


  Jag söker personer som upplever sig ha några eller flera av de symptom depersonalisation innebär: så som t.ex. "Longstanding or recurring feelings of being detached from one's mental processes or body, as if one is observing them from the outside or in a dream" eller "the individual feels that his or her feelings and/or experiences are detached, distant... "


  http://en.wikipedia.org/wiki/Depersonalization_disorder

  http://en.wikipedia.org/wiki/Depersonalization


  Studien kommer att fokusera på hur man upplever sig själv, och vad det får för konsekvenser i relation till sig själv och andra människor. Om det är någon som känner att de vill hjälpa till och bidra med sina egna erfarenheter vore det jättebra, kontakta mig då på molkomannor@gmail.com så kommer jag att berätta mer om studien. Det kommer att röra sig om intervjuer kan jag säga på förhand.


  Vänligen • #2

  Är det fortfarande aktuellt eller är det över?


  Comment

  Working...
  X