Announcement

Collapse
No announcement yet.

Är vår son psykiskt sjuk?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Är vår son psykiskt sjuk?

  Vår 26-åriga son studerar på en ort ett par timmar från sin hemstad och det senaste året har han fjärmat sig från oss. För några månader sedan brakade han ihop i vad vi tror var en haschpsykos. Hans far och dennes sambo (som är psykolog) åkte och hämtade honom. Han hade vanföreställningar och trodde till exempel att han levde i en låtsasvärld och att han behövde ta livet av sig för att komma till den riktiga världen.

  Han berättade att han rökt hasch till och från under flera år och att han också provat andra droger. Dag för dag verkade han dock må allt bättre och vi tog honom aldrig till vård.

  Sedan detta hände har han helt lagt om sitt liv. Han har slutat med droger och alkohol, han är strikt vegan, kroppen ska inte utsättas för gift, och han mediterar väldigt mycket och diskuterar livsfrågor.

  Men vi är oroliga för honom, vi är rädda att han fortfarande är kvar i psykosen. När han missbrukade fick han "vibrationer" i kroppen och tolkade det som att det var ett slags andlig utveckling som orsakat detta. Han tror att han genomgår en stark andlig utveckling och att han kommit längre än vi andra, att han är utvald och att vi andra inte förstår. Men sedan vi har varit skeptiska till detta så pratar han inte så mycket om det, så det är svårt att veta hur han tänker. Men han pratar mycket om att det är viktigt att sprida kärlek i världen. Men han har också mycket konspirationstankar, som handlar om vilka som styr världen.

  Vi har haft kontakt med psykvården som menar att en haschpsykos måste brytas med mediciner, att det är troligt att han fortfarande har den och att han borde få vård så fort det går. Men dels kan vi ju inte tvinga honom att söka vård. Dels tycker vi att det är svårt att veta om han verkligen är sjuk, eller om han bara har konstiga idéer, de flesta ungdomar har ju perioder då de väljer mer extremt leverne.

  Vi har sagt att vi tycker att han ska försöka få sina vibrationer undersökta av en läkare för att se att det inte är något fysiskt fel. Och vi har funderat över att försöka få lov av honom till att följa med på undersökningen, för att kunna föra det hänt tidigare på tal. Men vi vill inte gå bakom ryggen på honom, men vi vill ha hjälp att avgöra om han behöver hjälp.

  Hur ska vi göra?

  Det är så svårt att veta om han behöver hjälp eller om han bara är väldigt annorlunda. • #2

  Hej!

  Jag har själv varit i en liknande sits som eran son. Inom spirituella läror så finns det något som brukar refereras till som "claridad". Ni borde be honom kolla upp det här. Ni borde göra det själva också.


  Tänk ifall någon skulle säga till er att ni måste äta medicin för att ni har en viss verklighetsuppfattning? Eller ifall alla religiösa skulle få benzo för att komma ut ur sin psykos... Helt rubbat.


  Bra jobbat hörni! Fråga honom hur han mår? Mår han bra kanske det är eran oro som är det största problemet här?


  Comment


  • #3

   Hej, tack för ditt svar. Försökte googla claridad men det kommer bara spanska svar - det betyder klarhet på spanska, men det kommer inte upp några spirituella sidor. Nåt annat tips på hur man letar?


   Comment


   • #4

    Hej, tack för ditt svar. Försökte googla claridad men det kommer bara spanska svar - det betyder klarhet på spanska, men det kommer inte upp några spirituella sidor. Nåt annat tips på hur man letar?


    Comment


    • #5

     En svensk motsvarighet skulle kunna tänkas vara andlig kris.


     Comment

     Working...
     X