Announcement

Collapse
No announcement yet.

Min vän har börjat med amfetamin

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Min vän har börjat med amfetamin

  Hej!

  Vet inte om det här är rätt forum, men känner att jag behöver skriva av mig och fråga om råd. Har en vän som jag känt i väldigt många år och som står mig nära. Jag vet att han rökt cannabis ett par gånger och han säger att han provat mdna en gång. Har aldrig sett honom ta droger. Vi brukar festa med endast alkohol. I helgen följde jag med till en fest, kändes som trevliga människor i början. Efter ett tag började vissa av människorna bete sig konstigt, alltså verkligen konstigt beteende. Så jag anade att något var fel. Blev erbjuden något vitt piller, min vän tog det men jag tackade nej. Han sa att det var Benzo. En av tjejerna på festen som var märkbart drogpåverkad satt ensam med min vän någon timme senare, jag gick till dem och hörde att de planerade att ses igen till veckan. Jag frågade vad det är för dejt de planerar. Då sa min vän "vi ska ta tjack". Jag blev upprörd och sa att jag inte trodde det om honom och frågade om han menade allvar. Tjejen blev skitsur och sa att det minsann är mer skadligt att dricka alkohol.


  Fick ensamtid med min vän och frågade vad han håller på med. Han säger att han bara tänker ta det ibland och att jag inte behöver oroa mig för "han vet vad han håller på med ". Men det känns som skitsnack, jag tror inte han kan ta amfetamin utan att ta skada av det. Är rädd att han ska dras ner i ett missbruk om han umgås med den där tjejen.


  Har sagt till honom vad jag tycker men han vill inte lyssna. Vad ska jag göra? Är det stor risk att han dör om han börjar ta amfetamin regelbundet?


  Vad hade ni gjort i min situation? Är tacksam för alla tips • #2

  Finns olika bud om amfetaminets farlighet som "partydrog". Du kan hitta olika synpunkter om i Google sökruta skriver in


  site:flashback.org hur farligt är amfetamin


  Det jag tycker låter oroväckande är hans attityd och vilja att "testa saker". Som i längden kan göra att han råkar illa ut. Även om inte avsiktligt så är ju svårt veta hur "rent" droger är som köps illegalt. Kan det vara så att han mår dåligt och smygvägen försöker hitta skäl att använda droger? Men att det handlar om flykt från sig själv, saker han borde ta tag i?


  Men det enda du kan göra är väl att säga vad du tycker och utrycka att du är orolig för honom. Han är ju vuxen och tar sina egna beslut. Men att du också skyddar dig själv genom att inte delta i festande där droger är i centrum.


  Eller så är det så enkelt att ni har växt ifrån varandra.


  Jag är ingen expert, bara några tankar.


  Comment

  Working...
  X